Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen lanceert BeoVision 14 Ultra HD tv met Android TV

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2016, 12:00 CategorieLcd en led tv's

Bang & Olufsen heeft vandaag zijn eerste Ultra HD tv met Android TV-software aangekondigd. De Deense fabrikant komt met de BeoVision 14, voorzien van Android-software, de Ultra HD-resolutie en een prijskaartje dat begint bij 6.365 euro.

De BeoVision 14 van Bang & Olufsen heeft het kenmerkende design van het bedrijf, maar deze keer is gekozen voor minimalisme en een warme look and feel. Dat laatste wordt onder meer bereikt door de eikenhouten lamellen aan de voorzijde van de tv. Maar, het is nog altijd mogelijk om andere frontpanelen te bestellen, in verschillende kleuren. Achter de houten lamellen bevinden zich driewegspeakers. Het aluminium frame komt in een natuurlijke aluminium afwerking of een zwarte afwerking. Zoals bij alle B&O-modellen heb je de keuze uit een (gemotoriseerde) standaard of muurbeugel.

De BeoVision 14 komt in een 40-inch en een 55-inch formaat, beiden voorzien van een lcd-paneel met direct led achtergrondverlichting. Ook komt het paneel met een antireflectielaag waardoor de beeldkwaliteit ook bij invallend licht behouden moet blijven. Hoewel de tv’s de Ultra HD-resolutie gebruiken bieden ze nog geen ondersteuning voor HDR (high dynamic range) en is er ook geen ondersteuning meer voor 3D-weergave. Natuurlijk kunnen de tv’s geïntegreerd worden in het multiroomsysteem van B&O. De nieuwe bluetooth-afstandsbediening hoeft niet maar naar de tv gericht te worden en werkt op grotere afstanden. Daarbij kan de afstandsbediening geprogrammeerd worden om andere apparaten te bedienen.

Bang-Olufsen-BeoVision-14-1

Qua software pakt B&O het met de BeoVision 14 anders aan. De tv’s komen namelijk met Android TV, het smart tv-platform van Google. Android TV is eenvoudig in het gebruik en biedt toegang tot een gorot aantal apps en diensten. Ook is het mogelijk dankzij de Google Cast-standaard content van je smartphone of tablet direct op tv weer te geven. Bang & Olufsen heeft de VP9- en HEVC-codecs geïntegreerd zodat 4K-materiaal van streamingdiensten als Netflix bekeken kan worden.

De Bang & Olufsen BeoVision 14 moet binnenkort in de winkels verschijnen. De 40-inch versie kost 6.365 euro, de 55-inch variant heeft een prijs van 8.565 euro meegekregen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.