Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert draadloze WX-010 speaker met MusicCast

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2016, 13:47 CategorieLuidsprekers

Yamaha heeft vorige week een groot aantal nieuwe producten voor 2016/2017 aangekondigd. Naast de YSP-2700 soundbar en BD-A1060 Blu-ray speler komt de Japanse fabrikant met de WX-010, een draadloze speaker met MusicCast.

De Yamaha WX-010 is een compacte draadloze speaker die volgens de fabrikant ideaal is voor de kleinere ruimte. De speaker is voorzien van MusicCast en kan daardoor communiceren met meer dan 30 MusicCast producten van Yamaha. Op deze manier is eenvoudig een multiroom-audiosysteem neer te zetten.

De WX-010 is voorzien van een 3.5-inch woofer en een 1-inch tweeter, gecombineerd met een passieve radiator aan elke zijde. Deze opstelling moet volgens Yamaha zorgen voor een heldere en gebalanceerde weergave, met een diep en rijk geluid. Op de bovenzijde van de speaker zien we touch-knoppen voor standby, volume en play/pauze terug. De speaker kan op een kast gezet worden of aan de muur worden gemonteerd.

Yamaha-WX-010

Voor de weergave van muziek is alleen een Android- of iOS-apparaat met de MusicCast-app nodig. Vervolgens kan muziek vanuit verschillende streamingdiensten of het netwerk afgespeeld worden. Via de app heb je toegang tot onder meer Spotify, Rhapsody, DLNA-apparaten, NAS-servers en internetradiostations. Ook is er ondersteuning voor hoge resolutie audiobestanden in de vorm van ALAC, FLAC, AIFF en WAV. Alsof dat nog niet genoeg is kun je audio richting de speaker streamen middels Bluetooth en dit signaal kan vervolgens draadloos naar andere MusicCast-apparaten gestreamd worden.

De Yamaha WX-010 moet eind augustus op de markt verschijnen. In de VS krijgt de speaker een prijs van 199,95 dollar mee.


€ 118,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 118,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.