Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha brengt MusicCast naar 35 nieuwe producten

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 15:29 CategorieLuidsprekers

Een paar weken terug schreven we al over enkele nieuwe producten die Yamaha dit jaar op de markt brengt, waaronder de YSP-2700 soundbar en de BD-A1060 Blu-ray speler. De Japanse fabrikant brengt echter veel meer producten op de markt, waarvan 35 producten over MusisCast beschikken.

MusicCast

Yamaha presenteert met MusicCast een flexibel Multiroom-systeem. De opstelling verbindt alle Yamaha audiocomponenten in het slimme huis tot een uniek audionetwerk. Met 35 producten is MusicCast het meest omvangrijke Multiroom-systeem ter wereld – soundbars, streaming-luidsprekers, klassieke hifi- en home cinema-componenten en design-audioproducten werken samen en profiteren van elkaar. Voor de IFA 2016 komt Yamaha met dé revolutie voor het slimme huis: na de wereldwijd eerste MusicCast-soundbar met Dolby Atmos en DTS:X presenteert het bedrijf dit jaar de eerste Multiroom-piano ter wereld. 

Yamaha-MusicCast-2

MusicCast is altijd eenvoudig uit te breiden. Als er een nieuw Yamaha audiosysteem wordt toegevoegd, wordt het thuis automatisch onderdeel van MusicCast en kan het afzonderlijk en in combinatie met de AV-componenten audio afspelen. Hiervoor stellen alle componenten hun bronnen in het netwerk beschikbaar: van platenspeler tot tv-geluid – alle audiocomponenten zijn in het hele huis te beluisteren. Muziek komt ook van de pc/Mac, NAS-harde schijf, internetradio en streaming-services zoals Spotify, napster of JUKE. Bovendien is MusicCast compatibel met Bluetooth. Bluetooth-luidsprekers en -koptelefoons kunnen dus als Multiroom-apparaten worden geïntegreerd.

Disklavier ENSPIRE

Met het disklavier ENSPIRE presenteert Yamaha het eerste Multiroom-instrument ter wereld. Het pianospel, zelf gespeeld of afkomstig uit het digitale repertoire van het instrument, is dankzij de Yamaha Multiroom-techniek in het hele huis te horen. Eén tikje op uw smartphone wekt de piano in de kamer tot leven. De toetsen worden door onzichtbare handen ingedrukt. Het disklavier ENSPIRE beschikt over een uitgebreid repertoire: 500 nummers zijn op het instrument opgeslagen en kunnen rechtstreeks via de app worden afgespeeld. Nog meer nummers kun je bij Yamaha Musicsoft downloaden. Internationale topartiesten hebben voor het disklavier ENSPIRE speciale opnamen gemaakt.

MusicCast Wireless Streaming-speakers

Met MusicCast is het vanaf nu nog eenvoudiger om de juiste Multiroom-luidsprekers voor elke ruimte te vinden: door de integratie van de gangbare draadloze technologieën WiFi, Apple AirPlay en Bluetooth is bij beide nieuwe modellen de koppeling met het thuisnetwerk en met smartphone en tablet eenvoudig. Daarbij is de ISX-18D in het Restio-design door zijn geïntegreerde klok met wekkerfunctie en de ingebouwde DAB-radio geschikt voor ruimten waar de blik op de tijd en onmiddellijk entertainment een belangrijke rol spelen – zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer en de keuken. Voor alle andere kamers en zones in het huis, die van Multiroom-sound moeten worden voorzien, is de WX-010 ideaal: ondanks het geringe formaat heeft hij een zeer krachtig geluid en kan hij met een andere WX-010 tot een draadloos stereo-systeem worden verbonden.

Yamaha-WX-010

MusicCast Chorus

Met het MusicCast starterspakket Chorus presenteert Yamaha een bundle voor de eenvoudige instap in de wereld van het Multiroom-entertainment. Het pakket, bestaande uit een soundbar en twee streaming-speakers, zorgt ervoor dat alle belangrijke ruimten thuis van muziek worden voorzien. De MusicCast Chorus-bundle bestaat uit de soundbar YAS-306, de wireless streaming-speaker WX-010 en de micro-design-installatie ISX-18 met geïntegreerde radiowekker.

ISX18-Yamaha

YSP-5600

Met de YSP-5600 presenteert het bedrijf ’s werelds eerste soundbar, die de nieuwe 3D-surround-sound-formaten Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt. Voor het eerst komt het geluid ook van boven en perfectioneert zo het gevoel dat je “er middenin” zit. De objectgeoriënteerde positionering van geluidsbronnen laat daarnaast bij beide formaten een gedetailleerdere geluidsmix toe.  Dit wordt mogelijk gemaakt door de Digital Sound Projector-technologie, die het plafond en de wanden als reflectieoppervlakken gebruikt en zo ‘onzichtbare luidsprekers’ aan de ruimte toevoegt. In de soundbar bevinden zich in totaal 44 compacte array-luidsprekers, waarvan 12 alleen voor de Dolby Atmos-plafondkanalen verantwoordelijk zijn. Het systeem wordt ondersteund door twee geïntegreerde diepe-tonen-luidsprekers. Een draadloze subwoofer zorgt in aanvulling hierop voor de baseffecten.

Yamaha-YSP-5600-2


€ 118,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 118,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 1.649,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.649,00

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

€ 1.749,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.