Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Play Anywhere wordt op 13 september gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2016, 9:10 CategorieGaming

Microsoft heeft aangekondigd dat het initiatief Xbox Play Anywhere op 13 september 2016 wordt gelanceerd. Aanvankelijk gaat het om twaalf titels die je kunt kopen op je Xbox en daarna ook kunt spelen op je pc, of vice versa.

Xbox Play Anywhere: een keer kopen, twee keer spelen

Tijdens de E3 in Los Angeles, een grote gamebeurs, heeft Microsoft Xbox Play Anywhere aangekondigd. Dat is een initiatief waarmee het mogelijk is een game op één platform te kopen en op twee platformen te spelen (Xbox One en Windows 10). Microsoft is voornemens om in elk geval alle (nieuwe) first-party titels uit te brengen onder dit nieuwe label, dat op 13 september gelanceerd moet worden. Om gebruik te kunnen maken van het initiatief, dien je de Anniversary Update voor zowel Windows 10 als Xbox One te hebben geïnstalleerd.

Dit is de lijst met games die vanaf de lancering wordt ondersteund.

 • Gears of War 4
 • Forza Horizon 3
 • ReCore
 • Sea of Thieves
 • Halo Wars 2
 • Scalebound
 • Killer Instinct Season 3
 • State of Decay 2
 • Ark: Survival Evolved
 • Cuphead
 • We Happy Few
 • Crackdown 3

Mocht je zo’n game in de Xbox of Windows Store tegenkomen, dan zie je een duidelijk Xbox Play Anywhere-logo staan, zodat je zeker weet dat je het spel zowel op Windows 10 als Xbox One kunt spelen. Later worden er meer titels toegevoegd.

Wil je meer lezen over onze eerste ervaringen met de Anniversary Update op Xbox One? Lees die dan hier. De update moet voor iedereen vanaf 2 augustus verkrijgbaar zijn. • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.