Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Windows 10-apps voor Xbox One worden al uitgebracht

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2016, 9:52 CategorieGaming

De eerste Universal Windows Platform-applicaties voor Xbox One zijn al gespot. Onder andere de app van Netflix is nu als UWP-app te downloaden voor de Xbox. Daarnaast zijn er nog twee apps gespot – de Windows 10-apps komen er dus aan.

Eerste Windows 10-apps voor Xbox One gespot

Binnenkort stelt Microsoft de Xbox One officieel in staat ook apps voor Windows 10 af te spelen. Maar vandaag kunnen leden van het preview-programma al checken hoe die apps precies zullen werken op hun spelcomputer. De eerste Universal Windows Platform-applicaties zijn namelijk al gespot binnen de Windows Store en de app-cloud van gebruikers. In onze cloud kunnen we bijvoorbeeld al de nieuwe app van Netflix vinden. Daarnaast is er ook al een UWP-app van Groove Music en MSN Weather beschikbaar.

Aangezien het hier om apps gaat die onderdeel zijn van het Universal Windows Platform, werken ze nagenoeg hetzelfde op elk apparaat. De ontwikkelaar kan ervoor zorgen dat een app zich aanpast op het apparaat waar die op wordt geopend, zodat er rekening kan worden gehouden met de grootte van het scherm en de type input (bijvoorbeeld een toetsenbord, controller of Kinect-camera). Momenteel zijn er nog niet veel apps beschikbaar, maar dat aantal neemt wel toe vanaf de release van de Anniversary Update.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.