Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ultra HD Blu-ray spelers worden al goedkoper

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2016, 12:17 CategorieBlu-ray

Ze zijn pas een paar maanden op de markt maar de eerste Ultra HD Blu-ray spelers worden al met flink wat korting aangeboden, in de Verenigde Staten althans. Samsung, Panasonic en Philips hebben reeds spelers uitgebracht maar door de aangekondigde komst van de Xbox One S met ingebouwde Ultra HD Blu-ray speler zakken de prijzen snel.

Microsoft heeft onlangs de nieuwe Xbox One S console met Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd en dat betekent dat de hoge prijzen van stand-alone Ultra HD Blu-ray spelers lastiger te verantwoorden zijn. Philips en Samsung verlagen daarom in de VS nu al de prijzen van de onlangs gepresenteerde modellen.

De Samsung UBD-K8500 werd een aantal maanden terug in de VS gelanceerd voor 399,99 dollar maar kan inmiddels voor iets meer dan 300 dollar gekocht worden. In Nederland ligt de prijs nog steeds op 499 euro. De Philips BDP7501 werd alleen in de VS uitgebracht voor 399,99 dollar en kan nu voor minder dan 300 dollar gekocht worden. Panasonic moet zijn DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler nog in de VS lanceren met een prijs van 699 dollar. In Nederland kost deze speler nog altijd 799 euro.

Of de prijsverlagingen op korte termijn ook in Nederland doorgevoerd worden is niet duidelijk. Daarbij lijken nog niet veel andere fabrikanten aanstalten te maken om een eigen Ultra HD Blu-ray speler op de markt te brengen. Alleen Oppo en Sony hebben bevestigd aan een model te werken.

Bekijk ook ons overzicht met de beste Blu-ray spelers van dit moment.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  30 juli, 2016 om 11:09

  Ben benieuwt of philips hem ook in nederland gaat verkopen want in de usa is hij het goedkoopst. En lekker klein is hij niet zo n groot ding. Het is maar om een film mee af te spelen en ik hoef niet zo nodig meer er mee te doen er hoef geen netflix op van mij en andere troep die zit overal op tv media box enz.

 2. frans
  30 juli, 2016 om 11:10

  En zakken met de prijs van film op disks is ook wenselijk te duur nu nog.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.