Ultra HD Blu-ray spelers worden al goedkoper

29 juli 2016 1 Minuut 2 Reacties
Panasonic-DMP-UB900-review

Ze zijn pas een paar maanden op de markt maar de eerste Ultra HD Blu-ray spelers worden al met flink wat korting aangeboden, in de Verenigde Staten althans. Samsung, Panasonic en Philips hebben reeds spelers uitgebracht maar door de aangekondigde komst van de Xbox One S met ingebouwde Ultra HD Blu-ray speler zakken de prijzen snel.

Microsoft heeft onlangs de nieuwe Xbox One S console met Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd en dat betekent dat de hoge prijzen van stand-alone Ultra HD Blu-ray spelers lastiger te verantwoorden zijn. Philips en Samsung verlagen daarom in de VS nu al de prijzen van de onlangs gepresenteerde modellen.

De Samsung UBD-K8500 werd een aantal maanden terug in de VS gelanceerd voor 399,99 dollar maar kan inmiddels voor iets meer dan 300 dollar gekocht worden. In Nederland ligt de prijs nog steeds op 499 euro. De Philips BDP7501 werd alleen in de VS uitgebracht voor 399,99 dollar en kan nu voor minder dan 300 dollar gekocht worden. Panasonic moet zijn DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler nog in de VS lanceren met een prijs van 699 dollar. In Nederland kost deze speler nog altijd 799 euro.

Of de prijsverlagingen op korte termijn ook in Nederland doorgevoerd worden is niet duidelijk. Daarbij lijken nog niet veel andere fabrikanten aanstalten te maken om een eigen Ultra HD Blu-ray speler op de markt te brengen. Alleen Oppo en Sony hebben bevestigd aan een model te werken.

Bekijk ook ons overzicht met de beste Blu-ray spelers van dit moment.

Reacties (2)