Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ultra HD Blu-ray kent zeer goede start

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2016, 14:49 CategorieBlu-ray

Ultra HD Blu-ray kent een betere start dan het originele Blu-ray formaat, zo meldt het Amerikaanse Variety. Het nieuwe formaat wordt door zowel consumenten als filmstudio’s snel omarmt, waardoor er direct veel Ultra HD Blu-ray films verkocht worden.

Uit onderzoek van Home Media Magazine blijkt dat filmstudio’s sinds maart van dit jaar 45 films op Ultra HD Blu-ray uitgebracht hebben en consumenten meer dan 228.000 schijfjes gekocht hebben. Toen Blu-ray gelanceerd werd zagen we in dezelfde periode maar 57.000 schijfjes over de toonbank gaan. De komst van Ultra HD Blu-ray zorgt er daarbij voor dat we voor het eerst in jaren weer een stijging in de verlopen van discs zien. De verkopen zijn met 3 procent gestegen en de omzet in dollars met 6 procent.

Natuurlijk valt het een en ander te verklaren. Zo was er nog een strijd gaande tussen Blu-ray en HD-DVD toen Blu-ray op de markt verscheen, terwijl Ultra HD Blu-ray nu geen concurrentie heeft. Ook zien we nu dat veel consumenten al een Ultra HD tv hebben aangezien fabrikanten de hogere al jaren pushen. Een ander belangrijk argument is dat Ultra HD, in tegenstelling tot Blu-ray, niet alleen een verbetering in resolutie is. Ultra HD Blu-ray biedt ook een groter kleurbereik, ondersteuning voor HDR (high dynamic range) en ondersteuning voor nieuwe audioformaten als DTS:X en Dolby Atmos. Kortom, het is een compleet nieuwe kijk- en luisterervaring.

Alle grote filmstudio’s uit Hollywood, behalve Disney, zijn al aan de slag gegaan met Ultra HD Blu-ray. De komende maanden worden er diverse nieuwe titels op de discs met het zwarte hoesje verwacht. Tegen het einde van dit jaar moeten er minimaal 100 Ultra HD Blu-ray films in de winkels liggen.

Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler en lees alles over Ultra HD en HDR.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.