Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony Glass Sound Speaker is een tafellamp én bluetooth-speaker

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 16:29 CategorieLuidsprekers

Met de Life Space UX-serie wil Sony producten in de markt zetten die een nieuwe leefervaring bieden. Eén van deze producten is de Glass Sound Speaker. Deze fraai vormgeven speaker is een bluetooth-speaker en een tafellamp in één.

De Sony Glass Sound Speaker lijkt in eerste instantie op een led-lamp maar de glazen cilinder doet ook dienst als een tweeter die het geluid 360 graden verspreidt. Vanuit de basis zijn drie drijvers gemonteerd die het glas laten vibreren om zo geluid te creëren.

Onder de basis van de cilinder vinden we een ingebouwde 2-inch woofer voor de middentonen terug en bovenop de cilinder zien we een passieve radiator voor de lage frequenties. De speaker kan via Sony’s eigen LDAC Bluetooth technologie gekoppeld worden waardoor de audiokwaliteit zou moeten verbeteren. Natuurlijk is ook weergave middels de 3.5-mm poort mogelijk.

Twee Glass Sound Speakers kunnen samengevoegd worden om een stereoweergave op te zetten en elke speaker beschikt over een batterijduur van ongeveer 4 uur. De muziekweergave kan bediend worden middels de Sony SongPal-app voor Android en iOS. Overigens bevindt zich in de speaker dus ook een led-licht waarvan de helderheid aangepast kan worden.

De Sony Glass Sound Speaker kan in New York gekocht worden voor 800 Amerikaanse dollars.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.