Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos ondersteunt ook Plex binnen Android- en iOS-apps

Geschreven door
Geplaatst op22 juli 2016, 11:03 CategorieStreamingdiensten

Sonos en Plex hebben bekendgemaakt dat de Android- en iOS-apps van de fabrikant voortaan ook ondersteuning aanbieden voor de Plex Media Server. Dat betekent dat je de muziek op de NAS ook kunt afspelen via Plex binnen de Sonos-applicaties.

Samenwerking tussen Sonos en Plex

De populaire mediastreamingserver Plex en fabrikant Sonos hebben bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is ook je muziekcollectie op de NAS via Plex af te spelen binnen de Sonos-apps op Android en iOS. Zo kun je dus je opgeslagen muziek op de NAS afspelen op je Sonos-systeem in huis. Voordat je aan de slag kunt met de integratie, dien je je nog wel even aan te melden voor het bèta-programma, aangezien de support nog niet in de officiële applicaties is verwerkt. iOS-bezitters kunnen daarvoor hier klikken; Android-bezitters klikken hier.

Let wel op, want wanneer je je aanmeldt voor de bèta, dan kunnen er zich natuurlijk problemen voordoen waar je eerder geen last van had. Wanneer je in het bezit bent van een Plex Pass (waar je voor betaalt), dan zul je zien dat je muziek automatisch georganiseerd is en is voorzien van belangrijke metadata. Daarnaast is ook de feature Plex Mix achter een betaalmuur geplaatst. Naast ondersteuning voor Plex, biedt Sonos ook ondersteuning aan voor een groot aantal andere streamingdiensten, zoals Google Play, Apple Music en Groove Music.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.