Samsung ziet geen toekomst meer in transparante oled displays

27 juli 2016 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-transparant-oled

Samsung laat weten dat het Transparent OLED Display Panel verleden tijd is. Deze displays werden voor commerciële doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld in winkels.

Het gaat nog niet helemaal soepel met de combinatie Samsung en oled. De Koreaanse fabrikant liet oled voor wat het was waardoor LG nu marktleider op dit gebied is en nu blijkt dat ook de transparante oled-schermen weinig toekomstperspectief bieden. Samsung stopt namelijk met de productie van deze transparante schermen.

Tegenover Techradar laat Samsung weten dat het Transparent OLED Display Panel verleden tijd is. Deze displays werden voor commerciële doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld in winkels. De reden voor de stopt is dat de afzet te minimaal is om nog verdere investeringen in TOLED te verantwoorden. De industrie was behoorlijk enthousiast over transparande oled-displays maar de markt lijkt er simpelweg niet klaar voor.

Toch betekent dit niet dat we nooit meer transparante oled-displays gaan zien. LG heeft ook al meerdere malen prototypen getoond en zou volgend jaar een commerciële versie willen lanceren. Voor consumenten zal het echter weinig verschil maken. Een transparante tv in de huiskamer is nu eenmaal niet datgene waar wij met z’n allen naar uitkijken.

Reacties (1)