Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung registreert naam ‘qled’

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2016, 17:01 CategorieOled tv's

Het lijkt niet lang meer te duren dat Samsung een nieuwe beeldtechniek introduceert. Er gaan al maanden geruchten over de qled-techniek, een variant van oled waar Samsung aan zou werken. In de VS heeft Samsung inmiddels de term qled laten registreren als trademark dus mogelijk krijgen we volgend jaar al een voorproefje te zien.

Volgens de BusinessKorea heeft Samsung bij de US Patent and Trademark Office (USPTO) een aanvraag ingediend voor de registratie van het merk ‘qled’. Dit betekent waarschijnlijk dat Samsung de term op korte termijn zal gebruiken voor, in eerste instantie, prototype tv’s die tijdens beurzen getoond worden. volgens BusinessKoreaa toont Samsung normaal gesproken binnen twee jaar na de aanvraag voor een trademark een eerste product dat de naam draagt. Toch verwachten we pas in 2018 of 2019 de eerste qled tv’s voor consumenten.

Qled is een combinatie van de oled-techniek en de quantum dot-techniek. Samsung gebruikt momenteel al quantum dots in de panelen voor lcd tv’s maar op het gebied van oled heeft de Koreaanse fabrikant nooit een vuist kunnen maken. Het lijkt er dus op dat Samsung oled overslaat en direct doorgaat naar de volgende ontwikkeling; qled. Op dit moment is LG heer en meester op het gebied van oled dus Samsung heeft een flinke inhaalslag te maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.