Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt HDR+ naar 2016 Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2016, 15:45 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft eind vorige maand een update voor zijn 2016 Ultra HD tv’s met HDR uitgerold. De update brengt de HDR+-functie naar de nieuwste modellen. Hiermee kan SDR-content opgewaardeerd worden naar HDR (high dynamic range).

HDR is dé term van 2016 en nagenoeg elke middenklasse en high-end tv beschikt dit jaar over ondersteuning voor HDR. Samsung heeft ook een groot deel van de line-up van ondersteuning voor high dynamic range voorzien en maakt het nu middels een update mogelijk om ook standard dynamic range-content om te zetten naar high dynamic range.

Er is op dit moment nog niet bijzonder veel content in HDR te bekijken. Via Netflix kun je wat series en films vinden en er liggen inmiddels tientallen Ultra HD Blu-ray films met HDR in de winkels. Je wilt echter optimaal gebruik kunnen maken van de hogere dynamisch bereik van je tv en daarom biedt Samsung met HDR+ nu de mogelijkheid om ook non-HDR-content naar high dynamic range te converteren. Het is een softwarematige verbetering dus de content zal nooit zo indrukwekkend zijn als echt HDR.

De update is beschikbaar voor alle 2016 UHD tv’s van Samsung. Later komt er ook een update voor eerder gelanceerde modellen beschikbaar. HDR+ is te vinden in de beeldinstellingen van de tv.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.