Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Raumfeld vernieuwt app met smart standby, remote power control en widgets

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2016, 13:23 CategorieSoftware

Raumfeld heeft deze week een software-update voor de Raumfeld-app uitgebracht. De gratis update biedt diverse nieuwe features voor de multiroom speakers van het merk. Vanaf heden kun je door middel van de app de speakers aan- en uitzetten. Daarnaast zorgt de nieuwe ECO-functionaliteit ervoor dat de Raumfeld-speakers automatisch naar een energiebesparende standby-modus overschakelen wanneer er geen signaal wordt ontvangen. Gebruikers van Android-toestellen kunnen ook uitkijken naar een nieuwe feature in de vorm van een widget die het makkelijker maakt om je Raumfeld-systeem te beheren.

Remote power control

De meest recente software-update maakt het mogelijk om de Raumfeld-speakers met de app aan en uit te zetten. De on/off-switch verschijnt nu op elke speaker in de controlroom van de app. Door deze aan te tikken, kun je de status van de speakers aanpassen. Hierdoor wordt het mogelijk het systeem te activeren zonder de speakers daadwerkelijk aan te raken.

Bespaar energie met de nieuwe ECO-functionaliteit

Een andere verbetering is de nieuwe ECO-feature die de speakers na een paar minuten zonder signaal automatisch in een standy-modus zet. Het aantal minuten om de ECO-modus te activeren, kan in de app worden aangepast. Eenmaal in de ECO-modus schakelen de LED-lampjes uit en wordt het elektriciteitsverbruik tot minder dan 2 Watt teruggebracht. Zodra de muziekstream opnieuw begint, gaan de geselecteerde speakers uit de ECO-stand.

Android-widget voor eenvoudig gebruik

Een nieuwe Raumfeld-widget voor Android maakt het eenvoudiger om muziekstreams te beheren. Bijvoorbeeld het afspelen of pauzeren vanaf je smartphone zonder de Raumfeld-app te openen. Een notificatiebalk toont de streams en maakt het mogelijk de muziek af te spelen en het volume te controleren. Vanaf heden zijn deze controlefuncties beschikbaar als een widget op je homescreen, in de ‘lock screen mode’ en zelf als notificatie op Android-toestellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.