Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips vergelijkt AmbiLux met Ambilight

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2016, 22:11 CategorieLcd en led tv's

TP Vision heeft een video online gezet waarin de nieuwe AmbiLux-techniek van Philips met de reeds bekende Ambilight-techniek vergeleken wordt. Daarnaast is er een video gepubliceerd waarin de voordelen van de nieuwe techniek voor het spelen van games uitgelegd worden.

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat Philips AmbiLux voor het eerst liet zien. Deze nieuwe techniek is de opvolger van Ambilight en zorgt middels negen projectoren op de achterzijde van je tv voor een indrukwekkende projectie op de wand. Op dit moment is AmbiLux alleen beschikbaar op de 65-inch Philips 65PUS8901, een tv met een prijskaartje van 4.999 euro.

Ten opzichte van het bekende Ambilight zijn bij AmbiLux de led’s aan de zijden van de tv dus vervangen voor negen projectoren aan de achterzijde van de tv. Hierdoor kunnen veel meer effecten op de wand achter de tv weergegeven worden en kan zelfs (een deel van) het beeld op de muur geprojecteerd worden. In onderstaande video legt Philips de belangrijkste verschillen tussen de twee technieken uit.

AmbiLux is volgens Philips niet alleen interessant voor de filmfans. Ook gamers zouden middels de nieuwe techniek een intensere game-ervaring krijgen, zoals uitgelegd wordt in onderstaande video.

Lees ook onze review van de Philips 65PUS8901 met AmbiLux. • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  14 juli, 2016 om 22:36

  Ambilight is het enige wat goed werkt op de Philips toestellen, helaas is de software zo brak sinds TP Vision het bedrijf 5 jr geleden overnam en tot op heden niet in staat is dit goed werkend te krijgen. In veel vakzaken zie je geen Philips tv’s meer in het schap omdat de winkels graag tevreden klanten willen. Philips of TP Vision heeft geen antwoord op de problemen. In plaats van werken aan Ambilight zouden ze eens betere software moeten maken.
  Op deze manier is er van Philips tv binnen 2 jaar niets meer te zien.
  Jammer van het ooit betrouwbare Philips.

 2. Peter
  17 juli, 2016 om 14:07

  3 maanden de Philips 55PUS8600 gekocht en zeer tevreden mee tot nu toe. Een keer is de Tv vast gelopen, een dag later is er een update opgezet en daarna nooit geen last mee gehad. Kijk veel netflix en de series in 4K zijn zowel als beeld en geluid subliem. Geluid gaat over de Philps B5 soundbar. Ambilight en de warme zachte kleuren waren voor mij een rede om weer voor een Tv van Philips te kiezen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.