Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Paramount brengt Blu-ray discs met DTS:X uit

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2016, 11:34 CategorieBlu-ray

DTS laat deze week weken dat Paramount Home Media Distribution met diverse Blu-ray films die over de DTS:X soundtrack beschikken komt. Onder meer The Big Short en Zoolander No. 2 worden met het nieuwe audioformaat uitgebracht.

DTS:X

DTS:X biedt een nieuwe ervaring in thuisbioscopen door de beweging van geluid zo vloeiend mogelijk weer te geven, zodat de soundstage voor rijker klinkt. Met DTS:X-technologie kan het geluid worden aangepast aan de luidsprekeropstelling die het best past bij de specifieke ruimte door de geluidsobjecten vloeiend naar en door specifieke locaties binnen de kijkomgeving te verspreiden – voor, achter, boven en naast het publiek – waardoor geluidsontwerpers de vrijheid hebben de geluidselementen precies op de juiste plek te positioneren.

Het nieuwe audioformaat, concurrent van het wat bekendere Dolby Atmos, bereikt langzaam aan de huiskamers. Diverse receivers krijgen deze zomer een update waarmee ondersteuning voor DTS:X toegevoegd en ook verschijnen de eerste Blu-ray films met DTS:X op de markt. Paramount Home Media Distribution brengt deze zomer Daddys’ Home, The Big Short, Zoolander No. 2 en Whiskey Tango Foxtrot op Blu-ray disc met DTS:X uit. Opvallend is dat het gaat om standaard Blu-ray films (1080p) en dus geen Ultra HD-versie. De exacte lanceerdatum voor de Europese markt is nog niet bekend.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Pete0603
  25 juli, 2016 om 13:37

  Ik had bij 7.1 al een vermoeden dat de mastertape 5.1 is. Als kanaal 4+5 gelijk is, word dat gewoon het achtersignaal, want dat is in het midden, dus mono. Dat trucje, matrix 6.1 kon ik ook uithalen met mijn Sony uit 2002. Ik had maar 6 dts-es schijfjes. De LOTR trilogie, blade II en nog 2.

  Mastertapes in 5.1 kunnen in de studio eorden opgeschaald naar whatever ze willen. Dat kunnen ze ook naar 4k en hdr, maar zijn dit kennelijk vergeten.

 2. frans
  26 juli, 2016 om 9:51

  Ik heb nog maar 3 blue rays dolby atmos thuis het is maar karig wat er met atmos is nu kocht ik the martian op de aftiteling atmos op blue ray dus gewoon 5.1 dolby digital.En een dikke prijs vragen voor UHD blue ray nou dat werkt helemaal niet er zijn ook nog weinig spelers op de markt. Als je het te duur in de markt gaat zetten kopen de mensen het niet en blijven het gratis zoeken op internet. Zo werkt het nu en niet anders. Dus fabrikanten prijzen veel lager anders kun je in pakken met je handel jullie hebben het zelf in de hand maar luisteren niet naar de markt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.