Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX wordt een draagbare spelcomputer’

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 16:47 CategorieGaming

Er zijn nieuwe geruchten verschenen over de Nintendo NX. De spelcomputer zou volgens de geruchten draagbaar zijn en draaien op de Tegra-chip. Diezelfde chip wordt door Nvidia gebruikt in mobiele apparaten, bijvoorbeeld.

Nintendo NX met een Tegra-chipset

De website Eurogamer heeft nieuwe informatie gekregen over de Nintendo NX, die Nintendo zelf uiteraard niet bevestigd noch ontkracht heeft – daarom scharen we deze info voorlopig nog onder ‘geruchten’. Over de spelcomputer wordt gezegd dat het een draagbaar apparaat wordt, met zijn eigen scherm. Het design van deze handheld leent zich echter voor transformaties, aangezien er ook twee controllers op aangesloten kunnen worden die uit het apparaat gehaald zouden kunnen worden. Die controllers gaan in het dockingstation.

Dat dockingstation is waar de handheld, met zijn eigen scherm, in gestopt wordt, waardoor je ook kunt gamen op de televisie. Daarnaast krijgt de Nintendo NX nog een aantal andere features waarmee het zichzelf differentieert van de concurrentie, zoals:

  • De console maakt gebruik van cartridges in plaats van Blu-rays (of een ander disc-formaat)
  • De spelcomputer wordt aangedreven door de Nvidia Tegra-chip (die je onder meer in mobiele apparaten tegenkomt)
  • De NX wordt geleverd met een speciaal besturingssysteem (in elk geval geen Android)
  • Vanwege al die veranderingen zal backward compatibility niet mogelijk zijn

Nintendo heeft eerder al aangegeven dat de Nintendo NX behoorlijk anders zou zijn dan de Wii en Wii U. En als we de geruchten mogen geloven, dan zou dat helemaal kloppen. Helaas hebben we op moment van schrijven nog geen concrete informatie over de spelcomputer. Die verschijnt mogelijk later dit jaar, in elk geval na de zomer.

  • Delen:

Reacties

  1. Fabian
    31 juli, 2016 om 1:58

    Tegra x2? Dat lijkt me wel wat 🙂 Mocht de NX falen brengt Nintendo hopelijk Mario. Metroid, Zelda etc naar de PS4 / Xbox One

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.