Nintendo boekt verlies van meer dan 44 miljoen euro

27 juli 2016 1 Minuut 1 Reacties
nintendo-mario

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het bedrijf voor het eerste kwartaal van 2016 een verlies geboekt heeft van (omgerekend) meer dan 44 miljoen euro. De verkopen van de Wii U zijn wederom gedaald. Ondertussen laat de Nintendo NX nog op zich wachten...

Nintendo boekt verlies van meer dan 44 miljoen euro

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het bedrijf voor het eerste kwartaal van (het fiscale jaar) 2016 een verlies geboekt heeft van (omgerekend) meer dan 44 miljoen euro. In vergelijking met een jaar eerder is de verkoop van de Wii U gezakt met 53 procent, naar slechts 220 duizend units. Wel werd er nog een omzet neergezet van 534 miljoen euro (omgerekend), maar dat was dus helaas niet genoeg. De reden dat de omzet iets hoger uitvalt, heeft te maken met de sterke positie van de yen; 72 procent van de sales vonden dan ook overzees plaats.

Ondertussen wacht de gamingwereld nog op de komst of in elk geval de presentatie van de Nintendo NX. Een onlangs opgedoken gerucht meldt dat de NX een hybride console wordt: je kunt ermee onderweg spelen als een handheld device en thuis in een dockingstation klikken zodat je kunt spelen op de grote tv. Ook zouden de controllers uit het apparaat gehaald kunnen worden en kunnen worden aangesloten op het losstaande device. De games zouden op een cartridge worden gezet en de processor zou worden geleverd door fabrikant Nvidia.

Reacties (1)