Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert SR5011 av-receiver

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2016, 14:38 CategorieReceivers

Marantz introduceert deze week zijn nieuwste av-receiver voor de 2016 line-up. Na de aankondiging van de slanke NR1607 volgt nu de SR5011 met grootformaat behuizing, 7 x 180 watt vermogen en geavanceerde draadloze connectiviteit.

Marantz SR5011 receiver

De SR5011 van Marantz beschikt op nagenoeg elk vlak over de nieuwste standaarden en technieken. Dankzij Dolby Atmos en DTS:X kun je de geavanceerde filmsoundtracks van tegenwoordig beluisteren met 3D surroundgeluid met overheadeffecten. De SR5011 is volgens de fabrikant gemaakt met zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige audiocomponenten en HDAM’s (Hyper Dynamic Amplifier Module) van eigen merk, wat het geluid ten goede moet komen. De versterkercomponent geeft 7 x 180 watt vermogen af, genoeg om grotere kamers te vullen, en is dankzij de geavanceerde Audyssey MultEQ XT-technologie op te ruimte af te stellen.

De SR5011 is ook klaar voor de toekomst dankzij de videocomponent die op alle acht HDMI-ingangen voldoet aan de nieuwste specificaties van HDMI 2.0a en HDCP 2.2. Ook is ondersteuning voor 4k Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR) en 21:9 video, 3D, en BT.2020 pass-through op elke poort aanwezig. Verder kan deze receiver analoog en digitaal bronmateriaal upscalen tot Full HD 1080p of 4k Ultra HD en dankzij de dubbele HDMI-uitgang is het mogelijk een tv en projector gelijktijdig aan te sluiten.

Marantz-SR5011-1

WiFi en Bluetooth bieden volledige draadloze connectiviteit en de dubbele antenne zorgt voor een stabiele signaaltransmissie en -ontvangst. Na aansluiting kun je muziek streamen via AirPlay, Spotify Connect, lokale netwerkopslagstations of 10.000+ internetradiozenders. Audioformaten met hoge resolutie worden daarbij volledig ondersteund. Ook is de SR5011 voorzien van een 7.2-kanaals pre-outcomponent, RS232-verbinding en IP-controle, waardoor de receiver geschikt is voor custom installatiedoeleinden.

Installeren moet eenvoudig zijn dankzij de handige Graphical User Interface, de Setup Assistant en de Audyssey MultEQ XT-ruimtemeting. Met de nieuwe Marantz 2016 Remote App voor Android en iOS is de receiver compleet te bedienen. De SR5011 is tevens uitgerust met een slimme ECO-modus waarmee automatisch, zonder afbreuk te doen aan de algehele prestaties, een energiebesparing kan worden gerealiseerd.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Marantz SR5011 is vanaf juli verkrijgbaar in zwart en zilver-goud. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook onze Marantz SR5011 review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.