Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe introduceert eerste oled tv voor 4.990 euro

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2016, 13:25 CategorieOled tv's

Loewe heeft deze week zijn eerste oled tv gepresenteerd. De Duitse fabrikant komt met een 55-inch en een 65-inch model, genaamd de Bild 7. De prijzen liegen er niet om. Ze kosten namelijk respectievelijk 4.990 euro en 6.990 euro.

De oled tv’s van Loewe maken onderdeel uit van de nieuwe VantaVision productlijn, maar de tv’s zelf hebben de naam Bild 7 meegekregen. Zoals verwacht komen de panelen uit de fabrieken van LG, beschikken ze over de hoge 4K Ultra HD-resolutie en komen ze met HDR (high dynamic range) weergave. De tv’s zijn maar 7 millimeter dik en worden gemaakt van hoogwaardige materialen.

Verder komen de oled tv’s met een 120 Watt soundbar die achter de tv verstopt wordt als het apparaat uitstaat. Het audiosysteem moet de beste tv-ervaring tot op heden verzorgen, aldus Loewe. Maar, ook op het gebied van beeldkwaliteit moeten de tv’s indruk maken, met volgens Loewe een extreem hoog contrast, een breed kleurbereik en diepe zwartwaarden. De oled tv’s worden met een standaard geleverd maar Loewe biedt daarnaast diverse accessoires aan, waaronder een gemotoriseerde vloerstandaard.

Loewe-bild-7-oled-tv-1

The theatre begins when switching on bild 7, the screen automatically moves upwards on a series of motors unveiling a slim and yet powerful soundbar. With an incredible output of 120 watts, from six drivers and four passive bass diaphragms, the device produces dynamic, precise, room-filling sound for an unprecedented entertainment experience. Switch off bild 7 and the screen silently lowers back down discreetly hiding the soundbar, leaving just the minimal glass screen visible.

De Loewe Bild 7 oled tv’s worden in september van dit jaar op de markt verwacht. De 55-inch en 65-inch versies krijgen prijzen van respectievelijk 4.990 euro en 6.990 euro mee.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  14 juli, 2016 om 22:39

  Gezien en gehoord! Absoluut de moeite waard, de prijs is goed aangezien er een ingebouwde HDD van 1 TB inzit incl. dolby decoder. Geluid is fantastisch voor een standalone tv. Beeld is vergelijkbaar met de LG versies. Design: mooi!!

 2. Fabian
  15 juli, 2016 om 0:40

  Eindelijk weer eens een echt mooi design, als het geluid van loewe op hetzelfde niveau zit. Is er eindelijk weer een reden om een loewe aan te schaffen.

 3. Eelco van vliet
  28 juli, 2016 om 21:05

  1 Tb harde schijf
  Triple tuner
  Soundbar met goed geluid

  Dat is best een scherpe deal tov de G series van LG

 4. Jeroen Hemmers
  05 augustus, 2016 om 22:35

  Mijn vraag is heeft de nieuwe Loewe Bild 7 OLED ook actieve 3D , omdat een beter effect heeft dan passief 3D.

 5. frans callebaut
  26 september, 2016 om 14:49

  hallo,
  die vraag stel ik mij nu ook, meer zelfs volgens loewe zou de bild7 zelfs geen passieve 3D ondersteunen. weet iemand hier iets meer over ?
  mvg,

  frans callebaut

  • Martijn Chel
   27 september, 2016 om 13:25

   Dat haalden we uit het persbericht van Loewe. Als ze zelf aangeven dat het niet zo is zou ik daar van uitgaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.