Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG legt uit wat de voordelen van HDR op een oled tv zijn

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2016, 16:34 CategorieOled tv's

Nagenoeg elke middenklasse en high-end tv beschikt dit jaar over ondersteuning voor HDR (high dynamic range). Ook de nieuwste oled tv’s van LG bieden deze ondersteuning en volgens de Koreaanse fabrikant komt HDR het beste tot zijn recht op een oled tv. Om dit te illustreren heeft LG een video online gezet.

LG brengt dit jaar vier nieuwe oled tv-series op de markt; de G6V, E6V, C6V en B6V modellen. Alle oled tv’s zijn dit jaar uitgerust met de hoge 4K Ultra HD-resolutie en komen met ondersteuning voor HDR. In onderstaande video laat LG zien waarom HDR een belangrijk onderdeel is van de oled tv’s.

De oled tv’s van LG ondersteunen de twee meest gebruikte HDR-standaarden; HDR10 en het door Dolby ontwikkelde Dolby Vision. De laatstgenoemde standaard biedt volgens LG een betere kwaliteit door het gebruik van dynamische metadata waardoor de HDR-weergave per scene geoptimaliseerd kan worden. HDR10 biedt deze mogelijkheid nog niet maar daar wordt wel aan gewerkt.

Bekijk de complete LG 2016 oled tv line-up.
Lees ook onze LG OLED55C6V oled tv review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.