Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hificorner.nl favoriet: Sennheiser PXC 550 wireless noise cancelling hoofdtelefoon

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2016, 9:00 CategorieGesponsord

Elke twee weken schijnen de collega’s van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar de PXC 550 noise cancelling hoofdtelefoon van Sennheiser.

Sennheiser PXC 550

Met de draadloze PXC 550 noise cancelling hoofdtelefoon wil Sennheiser voldoen aan de vraag van de consument naar een persoonlijke, geluidsdichte auditieve ruimte. De hoofdtelefoon is daarom uitgerust met Sennheiser’s NoiseGard Hybrid adaptieve geluidsdemping. Hierdoor creëer je als luisteraar de ultieme luisterervaring, want hoe luider het omgevingsgeluid, hoe sterker de geluidsdemping.

De noise cancelling functie elimineert elk hinderlijk omgevingsgeluid doordat de microfoontjes deze storende geluiden signaleren en verzenden naar ingebouwde digitale chips. De chips zorgen voor een ‘tegengeluid’ wat ervoor zorgt dat de luisteraar in volkomen stilte kan genieten van de muziek. De PXC 550 heeft daarnaast een ingebouwde begrenzer die plotselinge en extreme geluidspieken voorkomt.

Naast hoofdtelefoon functioneert de PXC 550 Wireless ook als headset met ruisonderdrukking. De headset herkent en filtert wederom al het omgevingsgeluid, zodat de gebruiker goed te verstaan is bij de ontvanger van een gesprek, hoezeer er ook sprake is van geluiden uit de omgeving.

Sennheiser-PXC 550-1

Voor het aanpassen van de instellingen kan er gebruik worden gemaakt van spraakbesturing. Instellingen veranderen is ook mogelijk aan de hand van een touch control panel dat op de oorschelp van de hoofdtelefoon is geplaatst. De PXC 550 kan met andere apparaten verbonden worden via bluetooth en beschikt over NFC (Near Field Communication) om de koppeling snel tot stand te kunnen brengen.

Ook niet onbelangrijk is het design van de hoofdtelefoon. De PXC 550 is door Sennheiser ontworpen voor lange luistersessies. Het is een lichtgewicht hoofdtelefoon van slechts 227 gram die draagbaar is door het speciaal ontworpen oorkussen en de vorm van de hoofdband. Het plat opvouwbare frame zorgt ervoor dat de hoofdtelefoon eenvoudig is op te bergen in de stijlvolle, compacte draagetui. De batterijduur van 30 uur aaneengesloten gebruik draagt verder bij aan langdurig luisterplezier.

De PXC550 wordt ondersteund door Captune; een premium muziekspeler app voor het afspelen van uw favoriete muziek. De Sennheiser PXC 550 wordt geleverd met een kabel met geïntegreerde afstandsbediening, een draagetui, USB-kabel, IFE-adapters, snelstartgids en veiligheidsvoorschriften en is op moment van schrijven verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro bij Hificorner.nl.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.