Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Groove Music op Xbox One wordt ook een UWP-versie

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2016, 10:10 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft bevestigd dat de applicatie Groove Music op Xbox One straks ook wordt vervangen voor de Universal Windows Platform-versie. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat het updateproces kan worden gelijkgetrokken met de pc-versie van de muziekstreamingdienst.

Groove Music op Xbox One

De applicatie Groove Music op Xbox One wordt straks vervangen voor een nieuwe versie, een versie die is gebaseerd op het Universal Windows Platform. Hoewel de huidige versies een aantal toffe features heeft (bijvoorbeeld het afspelen van muziekvideo’s), is het inmiddels duidelijk dat de Xbox- en de pc-versies van de app niet dezelfde updates krijgen. Wanneer de app gebaseerd is op UWP, dan is de kans groot dat dit wel het geval zal zijn, waardoor je dus vaker een update zult kunnen verwachten op je Xbox One-spelcomputer.

Helaas is het op moment van schrijven niet duidelijk wat er gebeurt met exclusieve Xbox One-features: mogelijk verdwijnen ze, maar het kan ook zijn dat die aan de pc-versie worden toegevoegd. Het is nog niet duidelijk. Wat verder goed is om te weten, is dat Groove Music straks ondersteuning aanbiedt voor het afspelen van muziek op de achtergrond, waardoor je de app dus ook niet meer hoeft te snappen aan de zijkant. Momenteel kunnen Xbox One preview-leden al de eerste UWP-applicatie downloaden; dat is de app voor de Blu-ray-speler.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.