Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Groei Netflix raakt achterop vanwege prijsverhoging

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2016, 23:14 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft in het tweede kwartaal van dit jaar ‘slechts’  1,68 miljoen klanten aan zijn bestand toegevoegd, wereldwijd. Dat is minder dan de 2,5 miljoen nieuwe kijkers die de videodienst in de afgelopen drie maanden wilde binnenharken. Prijsverhogingen worden aangewezen als reden voor het wegblijven van meer klanten.

Streamingdienst

In de Verenigde Staten zijn er 160.000 klanten aan het bestand toegevoegd in de maanden april, mei en juni. Dat hadden er volgens de verwachtingen van het bedrijf zeker een half miljoen moeten zijn, maar de Amerikanen zijn minder happig op de streamingdienst.

Prijsverhogingen

Internationaal zijn er 1,52 miljoen mensen aan het Netflixen geslagen. Dat hadden er volgens de verwachtingen van het bedrijf zeker twee miljoen moeten zijn. Vele opzeggingen vanwege recente prijsverhogingen zijn de oorzaak hiervan. In totaal heeft de streamingdienst wereldwijd nu 83,2 miljoen klanten.

Winst

Het schiet dus niet erg op om de doelstelling te behalen om rond de 80 miljoen Amerikanen aan Netflix te binden, plus internationaal nog eens rond 80 miljoen klanten.

Het bedrijf heeft vanwege de prijsverhogingen wel meer winst geboekt. Vooral buiten Amerika. Die prijsverhogingen zijn voor bestaande klanten langzaam aan ingevoerd, maar hebben desondanks een flink aantal opzeggingen teweeggebracht.

Olympische Spelen

Vooral in de komende periode denkt Netflix niet erg veel potten te breken, vanwege de hogere prijzen, de toenemende concurrentie op streaminggebied en concurrentie van de Olympische Spelen, die op de gewone tv te zien.

Toch verwacht Netflix het komende kwartaal toch weer te groeien met 2,3 miljoen klanten, 300.000 in de Verenigde Staten en twee miljoen in de rest van de wereld.

In reactie op het nieuws zijn de beurskoersen van het bedrijf met 17 procent gedaald.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.