Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Favorieten van Hificorner.nl: tien jaar Q Acoustics

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2016, 15:52 CategorieGesponsord

Elke twee weken schijnen de collega’s van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar het tienjarig bestaan van Q Acoustics.

Q Acoustics is een merk zonder erfgoed, zonder traditie. Het Britse merk is ook wars van marketing en gelikte reclames. Wel levert het bedrijf uitstekende luidsprekers en dat tegen een betaalbare prijs. Daarom in deze editie van ‘Favorieten van Hificorner.nl’ aandacht voor het bijzondere Q Acoustics, dat dit jaar het tienjarig jubileum viert.

Hifi-fabrikant Q Acoustics is een jong bedrijf. Opgericht in 2006 heeft het Britse audiomerk in tien jaar tijd een aanzienlijk marktaandeel verworven op de Hifi-markt, een markt die toch wordt gedomineerd door merken met een rijke historie. Het bedrijf onderscheidt zich door de focus heel specifiek te richten op prijs-kwaliteitsverhouding. Het merk wordt niet geleid door een stoffige muziekfanaat die precies weet wat de rest fout doet, maar door slimme ondernemers die als grote doel hebben om een succesvol luidsprekermerk neer te zetten. ‘Het is verbazingwekkend wat Q Acoustics heeft bereikt in acht jaar’, schrijft What Hi-Fi? Sound & Vision in mei 2014.

Passie voor geluid staat voorop, maar net zo belangrijk vindt Q Acoustics de betaalbaarheid van ‘hun geluid’. Ook Jan met de pet zou een set van het Britse merk in huis moeten kunnen halen. Volgens de Britse fabrikant bestaat er geen betere marketingtechniek dan door uitstekend klinkende luidsprekers aan te bieden voor vriendelijke prijzen. De budgetten worden niet opgeslurpt door dure marketingcampagnes, maar worden duurzaam besteed aan kwaliteit. Vakmanschap en een prijsbewuste houding gaan best hand in hand, dat bewijst Q Acoustics al jaren. ‘Natuurlijk niet ‘s werelds beste luidsprekers tegen elke prijs; maar toch ‘s werelds beste luidsprekers tegen de beste waarde’, schrijft het merk.

Het merk is onderdeel van distributiebedrijf Armour Home. Doordat de bevlogen Hifi-ondernemers zich vanaf dag één weten te omringen met ervaren en succesvolle speakerbouwers, rollen jaar in jaar uit kwaliteitsluidsprekers van de band. De Bronze-lijn, 2000- en 3000-serie, waaronder de populaire de Q Acoustics 3020 en Q Acoustics 3050, zijn absoluut enkele pareltjes uit de collectie van de Britse speakerfabrikant. De speakers van Q Acoustics kenmerken zich door hoge geluidskwaliteit, strakke afwerking en gunstige prijzen. Onder kenners staat Q Acoustics bekend om het gebruik van twee behuizingen voor één luidspreker. Door een uitwendige én inwendige behuizing kenmerken de speakers van het Britse merk zich door extra demping en minder resonantie.

Het is zonder meer knap wat Q Acoustics in tien jaar tijd heeft bereikt. ‘Geen erfgoed. Geen traditie. Geen oude zwart-witfoto’s. Dat is het geheim achter ons succes’, luidt het credo van het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.