Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cortana wordt geen verplicht onderdeel op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2016, 12:19 CategorieGaming

Dat de digitale spraakassistent Cortana naar Xbox One komt, betekent niet dat je haar straks ook daadwerkelijk moet gebruiken wanneer je dat niet wil. Microsoft heeft vandaag een update uitgebracht voor de console waar dat uit blijkt.

Liever geen Cortana op Xbox One? Dat kan

Microsoft is voornemens Cortana te brengen naar Xbox One. Vanaf 2 augustus kun je de digitale spraakassistent verwachten. Maar dat betekent niet dat je ook verplicht bent haar te gebruiken (in combinatie met Kinect). Microsoft heeft namelijk vandaag een update uitgebracht voor preview-leden waar dat uit blijkt. Je bent in staat Cortana uit te schakelen, waardoor je kunt terugvallen op de commando’s die je daarvoor al gebruikte. Mocht je het idee van Cortana dus niet prettig vinden, dan is er nog een back-up, gelukkig.

De reden dat Microsoft deze optie presenteert, is omdat de uitrol en implementatie van de assistent momenteel niet vlekkeloos verloopt. Ook is het zo dat je de oude commando’s niet kunt gebruiken in combinatie met Cortana (tenminste, niet allemaal), waardoor veel gebruikers de nieuwe commando’s moeten leren. Het is in elk geval duidelijk dat er nog een hoop werk aan de winkel is voor Microsoft, dus het idee dat Cortana op Xbox One straks geen verplicht onderdeel is, stelt ons in elk geval gerust. Laat maar komen wanneer het goed werkt.  • Delen:

Reacties

  1. Fabian
    15 juli, 2016 om 0:38

    Als Microsoft nu eens echte functionaliteit toevoegt, DTS-MA / TrueHD wordt nog steeds niet ondersteunt. Dus van een volwaardige blu-ray speler is geen sprake. Hopelijk wordt dit met de Xbox One S eindelijk eens opgelost.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.