Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bowers & Wilkins lanceert witte versie Zeppelin Wireless

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2016, 16:02 CategorieLuidsprekers

In oktober vorig jaar lanceerde het Britse audiomerk Bowers & Wilkins de Zeppelin Wireless. Nu, bijna een jaar verder, introduceert Bowers & Wilkins een witte versie van deze draadloze luidspreker, als aanvulling op de bestaande zwarte uitvoering.

Uiteraard levert ook de witte versie van de Zeppelin Wireless dezelfde geluidskwaliteit waar Bowers & Wilkins bekend om staat. Het enige verschil is de nieuwe kleurkeuze. Voorzien van het bekende, iconische silhouet, is elk detail van de witte Zeppelin Wireless volgens de fabrikant met de grootst mogelijke zorg ontworpen om superieure audioprestaties te leveren.

Net als de zwarte versie, is ook de witte Zeppelin Wireless uitgerust met vijf compleet nieuwe driver-units en twee Double Dome tweeters, die ook te vinden zijn in Bowers & Wilkins’ CM Serie hifi-luidsprekers. Daarnaast zijn de twee midrange drivers voorzien van FST-technologie. Dit driverontwerp is ook te vinden in het vlaggenschip van Bowers & Wilkins, de 800 Series Diamond. Een nieuwe en grotere 6,5 inch subwoofer met een extra lange luidsprekerspoel moet ervoor zorgen dat de Zeppelin Wireless een diepe en strakke bas op een hoog volume kan afspelen.

Zeppelin-wireless-wit-1

De versterkte behuizing is eveneens opnieuw ontworpen om resonanties te reduceren, zodat de driver-units in de luidspreker optimaal kunnen functioneren. Samen met een rigide behuizing aan de voorkant die 50% dikker is dan de vorige versie, zorgen speciaal ontworpen ribben van glasvezel voor een uitzonderlijke stijfheid van de behuizing.

Dankzij de Digital Signal Processing (DSP), die twee keer zo krachtig is als bij zijn voorgangers, levert de witte Zeppelin Wireless een gedetailleerder en verfijnd geluid. De verbeterde audioprestaties zijn bovendien aangevuld met een trio aan aansluitingsopties, in de vorm van Airplay, Bluetooth aptX en Spotify Connect. De Bowers & Wilkins Control App, die bij de lancering van de zwarte Zeppelin Wireless is geüpdatet, is verkrijgbaar voor iOS, Mac en PC, zodat het nog eenvoudiger is om het volume en de afspeelfuncties van de luidspreker te bedienen.

De witte Zeppelin Wireless is vanaf begin augustus verkrijgbaar met als adviesprijs 699 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.