Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Binnenkort mogen we zelf het tv-pakket met zenders samenstellen

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2016, 12:36 CategorieDigitale tv

Als het aan staatssecretaris Sander Dekker ligt krijgen Nederlanders binnenkort zelf de mogelijkheid een tv-pakket met zenders samen te stellen. Momenteel is het alleen mogelijk een standaardpakket met minimaal dertig zenders aan te schaffen, wat voor veel mensen onnodig en duur is.

Dekker wil een voorstel op tafel leggen waarin staat dat consumenten zelf kunnen bepalen welke tv-zenders ze in hun tv-pakket opnemen. Het verplichte standaard pakket zou hiermee komen te vervallen en de consument krijgt meer keuzevrijheid. Providers kunnen daarbij meer varianten aanbieden. Het voorstel van Dekker is geïnspireerd op de onlangs gepresenteerde diensten van KPN en T-Mobile. De laatstgenoemde introduceerde vorige maand KNIPPR, een tv-dienst die zonder decoder werkt en waarbij abonnees zelf hun zenderpakket kunnen samenstellen.

Op dit moment is er één verplicht pakket voor heel tv-kijkend Nederland. Dit pakket bestaat uit minimaal vijfentwintig radiozenders en dertig tv-zenders, waaronder de Nederlandse publieke omroep, de Vlaamse publieke omroep, een regionale provinciale zender en een lokale zender. Nederland is het enige land waar een dergelijk pakket verplicht is.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  14 juli, 2016 om 9:08

  Dit is een goed idee ik heb nu te veel zenders en de helft kijk ik nooit. Dus betalen per zender vindt ik prima voor mij dan alleen maar HD zenders met DD geluid.

 2. Vincent
  14 juli, 2016 om 9:17

  Zou mooi zijn, maar zie het nooit gebeuren. Kabelaars zitten hier niet op te wachten. En laat Ziggo (of het moederbedrijf hiervan) nu bijna een monopolypositie hebben…
  Veel te veel mensen zitten al ongewenst aan een TV-abo, omdat enig fatsoenlijk internetmogelijk via de kabel is. Zelf kijk ik nagenoeg nooit TV, maar door gebrek aan degelijk alternatieven, betaal ik nu 2x zo veel per maand als ‘nodig’ zou zijn.

 3. Marco_H
  14 juli, 2016 om 13:29

  Het zou een fantastische ontwikkeling zijn die technisch ook mogelijk is maar wel een hoop programmeerwerk zal kosten dus de TV providers zullen er niet blij mee zijn.

  Ga er niet vanuit dat als je 10 zenders selecteert, je ook maar voor 10 zenders hoeft te betalen:
  Je zal bijvoorbeeld minimaal 30 zenders vrij kunnen kiezen en daarvoor een basisbedrag moeten betalen.
  Wil je bijvoorbeeld 50 zenders vrij kiezen, dan betaal je een hoger bedrag per maand.

 4. Ron
  18 juli, 2016 om 7:42

  Maar als de grote kabelaars nou zeggen dat het niet gaat gebeuren omdat het té kostbaar is dan kan de regering dat wel zeggen maar het wordt niet uitgevoerd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.