Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert TH683 projector voor de thuisbioscoop

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2016, 15:10 CategorieProjectors

BenQ introduceert met de BenQ TH683 de opvolger van de TH681. De nieuwe Full-HD beamer (1920 x 1080 pixels) met een beeldverhouding van 16:9 is per direct in de handel verkrijgbaar voor een prijs van 799 euro.

De lichtsterke en in wit vormgegeven TH683 weet volgens de fabrikant te overtuigen door de 1,3-voudige zoom en een maximale beelddiagonaal van 7,72 meter. Bij daglicht moet de TH683 dankzij de lichtopbrengst van 3200 ANSI Lumen een helder beeld leveren. De nieuwe Set-Up functie van de TH683 helpt onervaren gebruikers stap voor stap door de eerste installatie. De handzame en 2,75 kg lichte beamer kan worden gebruikt als mobiel tafeltoestel maar indien gewenst ook aan het plafond worden gemonteerd. Dankzij de Quick-Cooling functie kan de BenQ TH683 direct na gebruik worden ingepakt en vervoerd.

De BrilliantColor-technologie moet zorgen voor een uitgebreid kleurpallet dat in diepte en dynamiek verder gaat dan de gebruikelijke kleurruimte. De wandkleurcorrectie moet daarbij zorgen voor een optimalisering van de weergave, afhankelijk van de kleur van het projectieoppervlak. De eigen BenQ Football Picture-Mode moet zorgen voor een nauwkeurige kleurafstemming en digitale beeldoptimalisering. Daarnaast zorgt de Football Sound-Mode ervoor dat de commentator op elk moment goed te verstaan is.

De TH683 is uitgerust met de 3D-technologie via HDMI. Via twee HDMI-ingangen (waarvan 1x MHL) kunnen videobronnen zoals Blu-ray spelers, gameconsoles of de PC worden aangesloten om de 3D-inhoud weer te geven. Dankzij de Triple-Flash technologie wordt 3D op 144 Hz weergegeven, een verdrievoudiging van de beeldfrequentie waardoor flikkeringen niet meer zichtbaar zijn. Het geïntegreerde synchronisatiesysteem DLP Link zorgt voor een samenspel tussen de projector en de optioneel leverbare shutterbril die leverbaar is voor een prijs van 59 euro. Naast de twee HDMI poorten, biedt de TH683 mogelijkheden voor het aansluiten van andere audio- en videobronnen of randapparatuur. De USB type-A aansluiting voorziet mobiele apparaten permanent van stroom terwijl de inhoud via de projector wordt weergegeven. De ingebouwde 10 Watt luidspreker zorgt voor het passende geluid.

BenQ TH683

Een wirwar van kabels in de woonkamer is met de optionele WFHD-kit van BenQ verleden tijd. Met de Wireless Kit kunnen videobronnen zoals Blu-ray-speler, spelcomputer of PC bij een Full-HD beeldkwaliteit ook zonder HDMI-kabel op de projector worden aangesloten. De optionele WFHD-kit is leverbaar voor een prijs van 539 euro.

De TH683 biedt verschillende beeldmodi en een aantal energiebesparende functies om het energieverbruik te verminderen en de levensduur van de lamp te verlengen. Zo past de projector bijvoorbeeld in de SmartEco modus automatisch de lichtsterkte aan de beeldinhoud aan en genereert zoveel licht als echt nodig is. Daarnaast zorgt de Eco Blank functie ervoor dat de lichtsterkte van de lamp tot 30 procent wordt gedimd wanneer de projector geen aangesloten bron herkent.


€ 628,99

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.