Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert slanke BenQ VZ2470H en VZ2770H beeldschermen

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2016, 17:42 CategorieLcd en led tv's

BenQ introduceert twee nieuwe va led-beeldschermen met een beelddiagonaal van respectievelijk 23,8-inch (60,45 cm) en 27-inch (68,58 cm). De VZ2470H en de VZ2770H zijn volgens de fabrikant overtuigend voor de ogen om twee redenen: ze zijn dankzij het witte design en de asymmetrische voet op elk bureau een blikvanger. Andere pluspunten zijn de “Flicker free” en “Low Blue Light Plus” technologie. De VZ2470H is direct leverbaar voor een adviesprijs van 189 euro, de VZ2770H heeft een adviesprijs van 249 euro en is leverbaar vanaf augustus.

De extra smalle rand benadrukt de veelzijdigheid van dit multi-scherm: twee of meer beeldschermen kunnen tegen elkaar aan worden geplaatst om bijvoorbeeld een beeld op het oppervlak van twee schermen weer te geven of om verschillende toepassingen tegelijkertijd in beeld te hebben. De Full-HD resolutie (1080p) in 16:9 formaat, een dynamisch contrast van 20 miljoen:1 en een snelle reactietijd van 4 ms (GtG) moeten zorgen voor een hoge beeldkwaliteit. Dankzij de va-technologie bieden de VZ2470H en de VZ2770H een beeldhoek van 178° horizontaal/verticaal.

Ben!-VZ2770H

Dankzij de ingebouwde “Flicker free” technologie gaan de VZ2470H en de VZ2770H actief de vermoeidheid van de ogen tegen bij langere werk-, game- of filmsessies op het scherm. Om dit te realiseren, past het led-backlight van het panel zich dynamisch aan de veranderingen in de helderheid aan. Bij het reduceren van de helderheid ontstaat bij gebruikelijke monitoren een snel knipperen omdat de ingebouwde controller de achtergrondverlichting tot 200x per seconde aan en uit moet schakelen. Dit is bij de nieuwe BenQ modellen verleden tijd. De nieuwe beeldschermen zijn uitgerust met BenQ’s eigen “Low Blue Light Plus” technologie. Hierbij wordt het aandeel blauw licht oogsparend beperkt. De gebruiker kan naar eigen voorkeur kiezen uit vier verschillende modi.

Naast een analoge RBG-aansluiting en een aansluiting voor een hoofdtelefoon, zijn er twee HDMI-aansluitingen aanwezig om het signaal van twee bronnen aan te voeren zonder omslachtig omsteken van stekkers. De beide monitoren worden geleverd met een HDMI-kabel en een externe netvoeding. Beide modellen zijn compatibel met Windows 10, voldoen aan de Energy Star 6.0 eisen en de TCO 6.0 standaard.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.