Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple is voornemens streamingdienst Tidal over te nemen’

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2016, 8:33 CategorieStreamingdiensten

Als we de geruchten mogen geloven dan wil Apple binnenkort de muziek- en videostreamingdienst Tidal gaan overnemen. Op dit moment zijn de details nog schaars; mocht het kloppen, dan krijgt Apple een groot voordeel in handen voor exclusieve streamingdeals.

Gaat Apple Tidal kopen?

Op dit moment leeft de gedachte dat Apple muziek- en videostreamingdienst Tidal wil overnemen. Beide bedrijven zouden daarover momenteel in gesprek zijn, aldus The Wall Street Journal, maar die gesprekken hoeven niet per se vruchtbaar te zijn. Apple zou namelijk interesse hebben getoond in de dienst, omdat die nou eenmaal nauwe banden heeft met populaire artiesten zoals Beyoncé en Kanye West (omdat ze mede-eigenaar zijn) en dat zou betekenen dat Apple mogelijk exclusieve muziekstreamingdeals kan sluiten na de aankoop.

Tidal leunt nu heel sterk op de meest populaire artiesten van dit moment. Ze zijn mede-eigenaar van de dienst en hebben dus echt wat te verliezen wanneer die niet van de grond komt. Daarom verschijnt er een hoop exclusief materiaal op de streamingdienst, materiaal waar concurrerende diensten geen toegang tot hebben. Mocht Apple inderdaad de Tidal-dienst in handen krijgen, dan heeft het bedrijf dus de mogelijkheid exclusieve deals te sluiten met iedereen die te maken heeft met de service, zoals Jay Z, Coldplay en meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.