Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon begint met streamen Dolby Vision-content

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2016, 15:01 CategorieStreamingdiensten

Als het om het streamen van HDR-content gaat is het stuivertje wisselen tussen Netflix en Amazon. Netflix was de eerste die begon met het streamen van content in Dolby Vision HDR, terwijl Amazon de eerste was met content in HDR10. Amazon is echter afgelopen week ook begonnen met het streamen van films en series die voorzien zijn van Dolby Vision.

Amazon biedt sinds afgelopen week een aantal titels aan in Dolby Vision. Dit HDR-formaat is de tegenhanger van het open HDR10 en is, zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkeld door Dolby. Onder meer ‘The Smurfs 2’, ‘After Earth’, ‘Men in Black 3’, ‘The Amazing Spider-Man’ en ‘Fury’ kunnen on-demand bij Amazon Video in Dolby Vision bekeken worden. Het tweede seizoen van de serie ‘Bosch’ kan door alle abonnees in het nieuwe formaat bekeken worden.

We’re thrilled that starting today customers have access to titles, including our binge-worthy Amazon Original Series, in Dolby Vision HDR,” said Jim Freeman, VP of Amazon Video. “Today is just the beginning. We will continue to expand our selection, adding more movies and TV series for our customers to watch and enjoy in the premium picture quality of HDR.

Volgens Dolby biedt Dolby Vision een aantal voordelen ten opzichte van HDR10. Zo kan met een hogere peak helderheid gemasterd worden en is dynamische metadata mogelijk om de HDR beeldkwaliteit per scene te optimaliseren. Op dit moment zijn er echter maar weinig tv’s die ondersteuning voor het formaat bieden. In Nederland bieden alleen de tv’s van LG ondersteuning voor Dolby Vision. Andere fabrikanten kiezen vooralsnog alleen voor HDR10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.