Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One S ondersteunt de HDR10-kleurenstandaard

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2016, 9:39 CategorieGaming

Er is iets meer duidelijk geworden over de capaciteiten van de Xbox One S. De gameconsole zal namelijk de HDR10-kleurenstandaard ondersteunen. Er is voor nu nog niets bekend over de standaard van Dolby Vision – daarover heeft fabrikant Microsoft nog niets gemeld.

HDR10-kleurenstandaard op Xbox One S

De Xbox One S zal ondersteuning gaan aanbieden voor de HDR10-kleurenstandaard. Eerder maakte fabrikant Microsoft al bekend dat de One S ondersteuning aanbied voor 4K en HDR, maar destijds was nog niet duidelijk om welke standaard het ging. Nu is het dus bekend. Helaas heeft de fabrikant nog niets gemeld over die andere standaard voor HDR, van Dolby. Het is momenteel dus nog niet duidelijk of de nieuwe Xbox One ook Dolby Vision gaat ondersteunen en dat kan voor sommige consumenten een probleem gaan vormen.

Sommige televisies ondersteunen namelijk Dolby Vision (waaronder die van LG), terwijl andere tv’s juist gaat voor de HDR10-standaard (zoals Samsung en Sony). De reden dat Microsoft wellicht Dolby Vision niet ondersteunt, heeft mogelijk te maken met het feit dat hardwaremakers dure gelicenseerde hardware van Dolby in de mediaspeler en televisie moeten bouwen om ervoor te zorgen dat het werkt. En dat terwijl Dolby Vision vaak als het betere alternatief wordt gezien in vergelijking met HDR10. Het wachten is op een bevestiging.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.