Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Design Lab komt voorlopig niet naar Europa toe

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2016, 11:08 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat Xbox Design Lab pas in 2017 naar Europa zal komen. Met dit initiatief kun je zelf je Xbox One-controller vormgeven. Het Design Lab werd tijdens de E3 in Los Angeles aangekondigd, maar destijds was het nog niet duidelijk of het ook naar Europa zou komen.

Xbox Design Lab komt in 2017 naar Europa

Tijdens de E3-presentatie van Microsoft heeft het bedrijf een hoop aankondigingen gedaan (Xbox One S, Xbox Play Anywhere, Clubs, Gears of War Elite-controller, Project Scorpio). Een andere aankondiging was die van Xbox Design Labs. Met dit initiatief is het voor Xbox One-eigenaars mogelijk een controller te kopen die ze zelf hebben vormgegeven, zoals je op de bovenstaande afbeelding goed kunt zien. Op het moment van de aankondiging was het niet duidelijk of het Lab naar Europa zou komen; daar is nu wel duidelijkheid over.

Het duurt nog even. Microsoft geeft namelijk aan dat Xbox Design Labs pas in 2017 naar Europa toe zal komen. Het is niet gek dat er vertraging tussen de lancering in de Verenigde Staten en Europa zit, aangezien Microsoft een Amerikaans bedrijf is dat vaak zijn pijlen eerst op Amerika richt. Wat echter wel als een nare verrassing kan worden gezien, is dat Design Labs pas in september van 2017 zal worden gelanceerd in Europa, waardoor Europeanen meer dan een jaar langer moeten wachten op het zelf vormgeven van hun controllers.

Gelukkig bestaan er inmiddels in Nederland genoeg alternatieven voor het customizen van controllers.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.