Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony bevestigt komst upgrade van PlayStation 4

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2016, 14:04 CategorieGaming

Andrew House, het hoofd van Sony Interactive Entertainment, heeft in een interview met de Financial Times bevestigd dat er een nieuwe PlayStation 4 komt. Deze nieuwe PS4 wordt inderdaad een stuk krachtiger en wordt gelanceerd om de voorsprong op Nintendo en Microsoft te bewaren.

Toch een nieuwe PlayStation 4 op komst

Sony heeft bevestigd dat het bedrijf werkt aan een nieuwe variant van de PlayStation 4, die een Ultra HD 4K-resolutie en betere graphics kan aanbieden. Dat meldt Andrew House, verantwoordelijk voor Sony Interactive Entertainment, de afdeling die de PS4 ontwikkelt. De nieuwe PlayStation wordt gelanceerd om de voorsprong op Nintendo en Microsoft te bewaren. Dit is de eerste keer dat Sony in de levenscyclus van een spelcomputer de processor krachtiger maakt van de huidige generatie consoles.

House geeft aan dat de nieuwe PS4 bedoeld is als product naast de huidige PS4. Ze worden dan ook straks naast elkaar verkocht. De nieuwe variant, met de codenaam Neo, is gericht op gamers met high-end eisen en mensen met een 4K-televisie, zodat ze optimaal van het beeld kunnen genieten. Daarnaast heeft House aangegeven dat de nieuwe PlayStation 4 niet wordt gepresenteerd tijdens de E3, een grote spelbeurs in Amerika, en heeft de beste man ook niet gezegd wanneer we de console mogen verwachten en wat die dan gaat kosten.

Wel wil House gamers geruststellen door de zeggen dat alle spellen in de toekomst de oudere PS4 zullen ondersteunen en dat de verwachting is dat het gros van de games straks ook de nieuwe PS4 gaan ondersteunen (mogelijk met meer opties en betere graphics). Daarnaast zullen ontwikkelaars wel iets meer werk hebben aan de nieuwe console, maar dat zou verwaarloosbaar zijn, aldus House.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.