Siri spreekt Nederlands in volgende versie tvOS

14 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
Apple TV Siri zoeken

Uit de eerste bèta voor ontwikkelaars van tvOS 10 blijkt dat Siri, de digitale assistent van Apple, voortaan ook de Nederlandse spreektaal ondersteunt. Dat betekent dus mogelijk dat we binnenkort ook in de stabiele versie aan de slag kunnen met deze mogelijkheid.

Siri in het Nederlands op tvOS

Mocht je een Apple TV thuis hebben staan, dan weet je dat het een handige mediaspeler voor in huis is, met een aantal toffe features. Eén van de features die tot op heden ontbreekt in de stabiele versie van het tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV, is de mogelijkheid Siri te bedienen met Nederlandse stemcommando’s. Uit de eerste bèta van de nieuwste versie van het OS blijkt nu dat Apple heeft gewerkt aan een Nederlandse ondersteuning, zoals Bas van der Ploeg op Twitter heeft aangetoond middels een korte video.

Mocht Siri inderdaad ook naar de stabiele versie van het tvOS komen, dan is dit een belangrijke stap voor het platform. Met de digitale assistent kun je namelijk razendsnel handelingen verrichten, zonder daarvoor op knoppen te hoeven te drukken. Je geeft een commando (“Open de App Store”) en Siri doet de rest. Deze onthulling zat dus gisteren niet in de WWDC-presentatie van Apple. Wil je weten wat Apple we heeft aangekondigd voor de Apple TV, dan kun je dat hier lezen. Ook kunnen ontwikkelaars nu een echte gamecontroller vereisen.

Reacties (0)