Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung komt over twee jaar met qled tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2016, 13:19 CategorieOled tv's

Eind vorige maand verscheen er al een gerucht dat Samsung oled zou laten voor wat het is en zich zou focussen op de volgende generatie tv’s; qled. Vandaag wordt dat gerucht nogmaals de wereld in gebracht, inclusief een verwachte tijdlijn. Samsung zou namelijk over zo’n twee jaar met de eerste qled tv komen.

LG is momenteel de enige fabrikant die echt met oled bezig is en het mag duidelijk zijn dat de oled tv’s van de Koreaanse fabrikant van hoge kwaliteit zijn. Samsung is dé concurrent van LG maar het bedrijf heeft de slag wat betreft oled compleet gemist. Toch kijkt Samsung verder, naar de opvolger van oled. Deze beeldtechniek gaat onder de naam qled.

Qled is simpel gezegd een combinatie van oled – waarbij leds zelf licht uitstralen – en quantum dot – de techniek voor een breder kleurbereik die we in onder meer lcd tv’s van Samsung terugzien. Oled-schermen kunnen zeer diep zwart bereiken, hebben geen achtergrondverlichting nodig en zijn daardoor energiezuiniger en lichter, plus de kleurweergave is beter. Quantum dot voegt een laag met nanokristallen toe voor een hogere helderheid en een nog breder kleurbereik.

Volgens de bronnen van Business Korea zou Samsung de plannen inmiddels in werking gesteld hebben. De Koreaanse fabrikant zou binnen twee tot vijf jaar de eerste qled tv’s op de markt willen brengen.

 • Delen:

Reacties

 1. Pete0603
  07 juni, 2016 om 14:23

  Voor de TWEEDE keer een gerucht.

  Plus een laag kristallen OVER de zelflichtgevende leds heen!?!?!?

  Ik vertrouw deze berichtgeving niet meer, ik bedoel daarmee uiteraard Samsung, en zal hier ook verder niet op ingaan. Zal ze wel tegenkomen bij MM over 2 jaar.

  Of niet!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.