Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Redesign voor Apple Music aangekondigd tijdens WWDC

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2016, 20:41 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft tijdens zijn jaarlijkse WWDC-presentatie de redesign voor Apple Music aangekondigd. Eerder waren er al geruchten over de refresh verschenen. De grootste update voor Apple Music tot nu toe geeft de gebruiker van de dienst meer opties en een ander uiterlijk.

De redesign van Apple Music

Apple Music krijgt een compleet nieuw uiterlijk, kondigt Apple tijdens WWDC 2016 aan. De tabs aan de onderkant van de applicatie zijn nog nagenoeg hetzelfde, maar de interface binnen die tabs zijn wel aangepast. De dienst moet zodoende toegankelijker worden. Zo is er ook een nieuwe For You-tab, die dagelijks nieuwe afspeellijsten kan aanbieden. Ook zal de dienst voortaan ondersteuning gaan aanbieden voor songteksten. Connect, het sociale netwerk waar je je artiesten op kunt volgen, wordt flink naar de achtergrond geschoven.

apple-music-redesign

Daarnaast heeft Apple bekendgemaakt dat Apple Music momenteel vijftien miljoen betalende abonnees heeft. Kijkende naar de meer dan één miljard actieve iOS-apparaten op de wereld, had dat aantal hoger kunnen zijn – laten analisten weten. In tegenstelling tot Spotify, biedt de muziekstreamingdienst van Apple geen gratis optie aan. Daar staat wel tegenover dat het bedrijf exclusieve deals sluit met bijvoorbeeld rapper Drake, die zijn albums dan exclusief voor Music uitbrengt. En dat biedt concurrent Spotify dan weer niet aan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.