Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Bang & Olufsen omhelst Google Cast

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2016, 11:45 CategorieLuidsprekers

Audiomerk Bang & Olufsen heeft bekendgemaakt dat het voortaan ook ondersteuning aanbiedt voor Google Cast, muziekstreamtechnologie van Google. Met Google Cast kun je een hoop nummers streamen naar de speakers via muziekstreamingdiensten die Cast ondersteunen.

Bang & Olufsen en Google Cast

Audiomerk Bang & Olufsen heeft er een sport van gemaakt zo veel mogelijk streamtechnologieën te ondersteunen voor zijn speakers. Of je nu gebruikmaakt van Apple Airplay, DNLA, bluetooth of Beolink Multiroom (van B&O zelf), dat maakt voor de fabrikant niet uit. Voortaan is het ook mogelijk gebruik te maken van Google Cast, een streamtechnologie van zoekmachinegigant Google. De ondersteuning is nu geïmplementeerd in de BeoSound 35-soundbar en de BeoSound Essence one-touch music controller.

Google Cast werkt samen met verschillende muziekstreamingdiensten (zoals Spotify, Deezer en TuneIn) door een knopje binnen de apps zelf aan te bieden. Cast werkt anders dan andere streamtechnologieën, aangezien je de smartphone of tablet waar de muziek vandaan komt, ook nog voor andere dingen kunt gebruiken tijdens het luisteren. De muziek gaat namelijk rechtstreeks naar de speaker (of tv) en wordt dus niet verwerkt door je smart device. Met deze toevoeging verandert de BeoSound Essence alle audioapparaten in wifi-muziekspelers.

Google Cast zal later deze maand als een software-update beschikbaar worden gesteld.

  • Delen:

Reacties

  1. Guusje hoogveld
    13 oktober, 2018 om 13:25

    Dag ik heb een oude b en o radio cd speler maar krijg hem niet aangesloten op de chromecast audio

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.