Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia Shield werkt binnenkort als zijn eigen Plex-mediaserver

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2016, 9:41 CategorieMediaspelers

Binnenkort kun je je Nvidia Shield met Android TV ook inzetten als een Plex-mediaserver, waardoor je nog sneller je mediabestanden kunt bekijken. Sterker nog: je kunt zelfs de bestanden op de Shield overplaatsen en direct afspelen, op dezelfde mediaspeler dus.

Nvidia Shield werkt binnenkort als zijn eigen Plex-mediaserver

Plex is een mooi middel om je al mediabestanden mee te beheren binnen je eigen thuisnetwerk. Maar tot op heden had je altijd een aparte server nodig om de dienst zijn werk te laten doen. Heb je zo’n server thuis staan (in de vorm van een computer die altijd aanstaat of een NAS), dan kun je via Plex je bestanden streamen naar je tv, spelcomputer of smart device. Maar dat kan nogal een dure hobby worden. Mocht je al een Nvidia Shield onder je televisie hebben staan, dan komt daar binnenkort verandering in met een verse update.

Die update stelt eigenaars van de Nvidia Shield namelijk in staat het apparaat om te toveren tot een Plex-mediaserver. Dan kun je dat apparaat dus gebruiken als server voor in huis. Ook kun je de bestanden, die direct staan opgeslagen op de spelcomputer annex mediaspeler, afspelen op de Shield zelf. En dat is weer minder belastend voor het netwerk. Nu heeft de Shield een versie met 16GB opslagruimte, dus is het goed om te weten dat je ook een harde schijf kunt aansluiten voor al je mediabestanden. Wanneer de update verschijnt, is onbekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.