Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX zal gebruikmaken van fysieke games’

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2016, 9:20 CategorieGaming

Als we de geruchten mogen geloven dan zal de Nintendo NX ‘gewoon’ fysieke games gaan ondersteunen, naast de opties die er zijn voor het downloaden van apps en games. Dat meldt althans een grote gamewinkelketen in de Verenigde Staten, GameStop.

Toch wel een disc drive voor de Nintendo NX?

De bestuursvoorzitter van GameStop, een grote Amerikaanse gamewinkelketen, heeft bekendgemaakt dat de Nintendo NX ‘gewoon’ fysieke games gaat ondersteunen, net zoals zo’n beetje elke andere spelcomputer die ooit gemaakt is. Eerder dook er een patent op van Nintendo, waaruit mogelijk bleek dat het bedrijf de fysieke media achter zich wilde laten. Daarover meldt de ceo dat je niet alles moet geloven dat je op het internet leest. Ook zegt hij dat er veel geruchten over de console zijn, omdat gamers er toch mee bezig zijn.

Die games zouden mogelijk op cartridges komen te staan, nog niet eens op de discs van de PS4 of Xbox One. Dat gerucht is gebaseerd op het gegeven dat het bedrijf Macronix, dat ook al zaken deed met Nintendo voor de Nintendo 64, geheugenchips gaat leveren aan de spellenboer – maar het zou hier gaan om meer chips dan gebruikelijk. Normaal worden die namelijk in de spelcomputers zelf gestopt, maar nu leeft het idee – omdat het aantal te produceren chips naar verwachting van Macronix omhoog gaat – dat ze voor de games zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.