Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo: ‘Nintendo NX draait om games, niet om kracht’

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2016, 13:17 CategorieGaming

Nintendo heeft nog steeds geen details over de Nintendo NX naar buiten gebracht, maar nu weten we wel dat het apparaat draait om z’n games, niet z’n kracht. Uh-oh, als dat maar de goede kant op gaat; dit lijkt immers dezelfde boodschap als die van de Wii U te zijn.

Uh-oh: de Nintendo NX draait niet om zijn kracht

Ondanks het feit dat de Nintendo NX in maart van 2017 gelanceerd zal worden, hebben we nog steeds geen echte details over de console gekregen van de grote N. Desondanks heeft Nintendo of America-directeur Reggie File-Aime onlangs zich toch uitgelaten in een interview over de spelcomputer, in relatie tot de PlayStation 4 Neo en Project Scorpio. File-Aime geeft een zorgwekkend statement af.

For us, it’s not about specs, it’s not about teraflops, it’s not about the horsepower of a particular system. For us, it’s about the content. Nintendo is a content focused company, we create content that makes people smile. So for us we’re focused on bringing our best entertainment to both the Wii U as well as the NX in the future. So for us, whatever Microsoft and Sony are doing in terms of talking about new systems, that’s for them to fight out in that red ocean.

De laatste twee consoles van Nintendo waren ook niet echt krachtig, met wisselende successen. De Wii is uiteindelijk extreem populair geworden dankzij zijn eenvoudige motion controller, terwijl de Wii U het heeft moeten afleggen tegen de concurrentie met zijn Wii U GamePad. En nu Nintendo dezelfde boodschap meegeeft aan de Nintendo NX als de Wii U, met mogelijk specs die niet jé van hét zijn, moet er toch echt iets speciaals aan de spelcomputer zijn waardoor je hem toch wil kopen. Veel gamers willen echter rauwe kracht.

Daarnaast heeft File-Aime gereageerd op het gerucht dat de NX werd uitgesteld vanwege virtual reality.

We’ve been looking at the VR space since the days of the Virtual Boy. With us, we want to make sure our next content is going to be mainstream, mass-market approachable, and when something like VR is at that point, you can expect Nintendo to be there.

Dat geeft voor nu weinig hoop op de toekomst in combinatie met de Nintendo NX. Maar het hangt volledig af van wat Nintendo omschrijft als ‘mainstream’ en ‘mass-market’. Eind dit jaar brengt Sony de PlayStation VR uit voor PlayStation 4. De verwachting is dat dit een push geeft aan high-end virtual reality-headset, vanwege de plug-and-play-aanpak. Dat gezegd hebbende, Nintendo is er in het verleden al eerder in geslaagd nieuwe technieken ‘mainstream’ te maken, zoals bewegingscontrollers en touchscreens (de Nintendo DS-lijn).

 • Delen:

Reacties

 1. Nick
  21 juni, 2016 om 15:10

  Zeer slecht artikel. De schrijver durft nu al te zeggen “dat het er slecht uitziet voor de toekomst” en begint al met “Uh-oh” zonder dat er maar één greintje informatie naar buiten is gekomen. Alles in dit artikel is haast negatief. Kom op jongens! Nintendo is nog steeds de beste gameproducer ter wereld, dat alleen al met Zelda fantastische verkoopcijfers haalt.

  • Wesley Akkerman
   21 juni, 2016 om 15:39

   Neem het bericht met een korreltje zout 😉 Er is inderdaad nog niets naar buitengekomen; ik koppelde persoonlijk de uitspraak aan de boodschap die aan de Wii U werd meegegeven en die komen dus overeen. Toen ging het niet goed (de Wii U is niet succesvol te noemen), dus ik hoop dat Nintendo er nu wel een positieve draai aan kan geven.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.