Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nieuwe 4K-PS4 komt nog voor eind 2016, nieuwe Xbox One pas in 2017’

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2016, 22:06 CategorieGaming

Sony maakt er werk van om maanden eerder met de vernieuwde, krachtiger PlayStation 4 op de markt te verschijnen dan Microsoft met de eveneens vernieuwde Xbox One.

4K en virtual reality

Dat wordt gemeld in een artikel van Eurogamer. Hoewel Sony tijdens de recent gehouden E3-gameshow niets heeft laten zien van de vernieuwde Neo-console, zou de nieuwe gamecomputer toch al dit jaar naar de winkels komen. Compleet opgetuigd met ondersteuning voor 4K en zware processorkracht voor virtual reality-doeleinden.

Xbox One

Eenzelfde update krijgt de Xbox One van Microsoft, maar die zou daar pas een paar maanden later mee komen, en het dik over de jaarwisseling heen tillen. De PlayStation 4 Neo is volgens het artikel al voor de jaarwisseling klaar, terwijl Microsoft al bevestigd heeft dat de 4K Xbox One met de codenaam Project Scorpio pas in 2017 naar de markt komt.

Project Scorpio

Het hoeft niet alleen maar een voordeel voor Sony te zijn, dat de vernieuwde PlayStation 4 de Xbox One qua tijd verslaat. Microsoft kan nu een paar maanden aanzien hoe de 4K-PlayStation het doet, en waar de zwakke punten zitten, en die informatie verwerken in de vernieuwde Xbox. Microsoft heeft over de nieuwe Xbox One hoge verwachtingen gewekt tijdens de E3-beurs, door te melden dat de vernieuwde console de krachtigste wordt die het bedrijf ooit heeft gemaakt. Maar Project Scorpio komt niet voor de vakantietijd van volgend jaar van de grond, heeft Microsoft toen eveneens gezegd.

Prijs nog een vraagteken

Noch Sony, noch Microsoft hebben overigens al iets losgelaten over de prijs van de vernieuwde apparaten. De componenten die beide bedrijven nodig hebben, zoals zware videokaarten en processoren, zijn in ieder geval niet al te goedkoop. Ook is er onder gamers nog altijd onzekerheid over de ondersteuning voor nieuwe games op de reeds bestaande consoles. • Delen:

Reacties

 1. Beren
  19 juni, 2016 om 22:32

  Volgens mij komt eind dit jaar ook een nieuwe xbox uit maar oke

 2. frans
  20 juni, 2016 om 12:30

  Kun je er ook dan UHD blurays in afspelen met HDR dan is hij wel goed koper dan de bluray uhd spelers. Ik zal het nooit kopen ben geen gamer ik haat dat soort spullen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.