Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix te doorzoeken met universeel zoeken op Android TV

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2016, 18:08 CategorieMediaspelers

Het Twitter-account van Android geeft aan dat het voortaan mogelijk is eenvoudiger door Netflix te bladeren met universeel zoeken op Android TV. Het is momenteel nog niet duidelijk of de Netflix-app of Android TV zelf een update nodig heeft, of het om een server-side switch gaat.

Netflix doorzoeken op Android TV

De Netflix-applicatie op Android TV is een prima app – niet heel veel anders dan we van de dienst gewend zijn. Echter, van één handige feature op Android TV maakt de app geen gebruik: universeel zoeken. Met universeel zoeken is het mogelijk vanuit één locatie naar content te zoeken, zonder dat je daarvoor aparte apps hoeft te openen. Als we het Twitter-profiel van Android mogen geloven, dan kunnen we die dagen achter ons laten. Universeel zoeken ondersteunt namelijk ook Netflix. Maar vanaf wanneer en hoe, dat is nu niet duidelijk.

Android TV-gebruikers hebben het een lange tijd zonder moeten doen, terwijl Apple TV- en Roku-eigenaars de functie meteen kregen. In de bovenstaande tweet kun je zien dat een zoekopdracht een Google-kaart oproept, met daarachter een plaatje van de show in kwestie. Ook kun je een beschrijving lezen en de app meteen openen vanaf de kaart. Scroll je iets verder naar beneden, dan kun je de cast bekijken. Het is momenteel nog niet duidelijk of de Netflix-app of Android TV zelf een update nodig heeft, of het om een server-side switch gaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.