Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt Xbox One S officieel aan

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2016, 19:03 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens zijn E3-presentatie officieel de Xbox One S onthuld. Dit is een kleinere en krachtige versie van de huidige Xbox One-spelcomputer. Het apparaat is veertig procent kleiner gemaakt en kan een harde schijf tot 2TB krijgen.

Lees hier alles over Project Scorpio: ‘de krachtigste console ooit gemaakt’

Dit is de Xbox One S

Microsoft heeft op maandagavond Nederlandse tijd tijdens de E3 in Los Angeles de Xbox One S aangekondigd. Het apparaat is niet alleen veertig procent kleiner dan de reguliere Xbox One, ook de voeding zal niet langer als los blok worden meegeleverd. Die zit nu in de spelcomputer gebouwd. Daarnaast hebben gamers ook de keuze hoe ze hun One S neerzetten: horizontaal of verticaal, op z’n kant (zoals we vanochtend al zagen). Daarnaast biedt de console ondersteuning aan voor 4K Ultra HD, zowel online video’s als Blu-ray-discs.

Ook is er ondersteuning voor HDR (high dynamic range) voor zowel gaming als video. Qua design is er verder nog meer aangepast. Zo is er nu een usb-aansluiting naar voren gehaald, evenals de knop waarmee je de controller koppelt. Ook is er nu een infraroodsensor aanwezig. Mocht je de Kinect-camera (nog) gebruiken, dan hebben we slecht nieuws: er is geen Kinect-camera-aansluiting aanwezig. Daarvoor heb je een speciale adapter nodig, die Microsoft gratis zal weggeven aan de gamers die besluiten de upgrade naar de Xbox One S te maken.

Ook wordt de Xbox One S geleverd met een ietwat aangepast Xbox One-controller. Deze ligt niet alleen beter in de hand door de ruwere onderkant, ook is er nu Bluetooth ingebouwd. Daardoor kun je de controller niet alleen verder van de Xbox One gebruiken, ook kun je hem gemakkelijk aansluiten op je pc. De nieuwe Xbox One moet in augustus in de VS verschenen voor een prijs van 399 dollar. Dan krijg je 2TB aan opslagruimte. Voor 299 dollar krijg je 500GB aan ruimte en voor 349 dollar krijg je 1TB aan vrije opslagruimte.  • Delen:

Reacties

  1. dinand
    13 juni, 2016 om 22:07

    Is me niet helemaal duidelijk er wordt gewezen op ondersteuning voor 4K en ook Blu ray, worden hiermee de Ultra Blu Rays mee bedoelt die nu beschikbaar zijn? Of is het slechts upscalen van de normale Blu Ray?? Netflix en Amazone eindelijk in HDR zou mooie optie zijn…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.