Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft brengt DVR-functie voor Xbox One niet meer uit

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2016, 18:25 CategorieGaming

Microsoft heeft in een verklaring laten weten dat de plannen voor de DVR-functie van Xbox One-console zijn geschrapt en dus niet meer zullen worden waargemaakt. Eerder nog was het plan de functie dit jaar te introduceren, maar daar komt nu dus niets van terecht.

Geen DVR-functie voor Xbox One

Xbox One verandert in 2016 in een DVR‘, ‘DVR-functie Xbox One komt aanvankelijk niet naar Nederland‘ en ‘DVR-functionaliteit komt snel naar Xbox One’ waren drie koppen die hier om Homecinema Magazine zijn verschenen. Vandaag heeft Microsoft echter in een verklaring laten weten dat de DVR-functie voor de spelcomputer (voorlopig) is geschrapt, zodat het bedrijf zich kan concentreren op veelgevraagde gaming features. Wellicht horen we deze maand meer over die features, omdat er een grote gamebeurs gehouden wordt.

Met de DVR-functie zou het voor One-eigenaars mogelijk zijn geweest programma’s, films en series op te nemen tijdens het gamen (op een externe harde schijf). Zou je iets hebben opgenomen, dan zou je de mogelijkheid hebben de content te streamen naar alle apparaten met daarop (een versie van) Windows 10, zonder dat je daarvoor een internetverbinding voor nodig hebt. Dat was een mooi idee en had een boost kunnen zijn voor het Windows-ecosysteem. Maar dat Microsoft zich meer op gaming focust met de Xbox is wellicht een nog strakker plan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.