Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hificorner.nl test de Bose QuietComfort 35

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2016, 10:06 CategorieGesponsord

Elke twee weken schijnen de collega’s van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar de gloednieuwe Bose QuietComfort 35.

Nieuwe Bose QuietComfort 35 neigt naar perfectie

Officieel is de nieuwe Bose QuietComfort 35 pas vanaf 15 juni verkrijgbaar, maar Hificorner.nl heeft de over-ear hoofdtelefoon al uitgebreid mogen testen. Na enkele luistersessies trokken alle productexperts als één man de conclusie: de QuietComfort 35 is nóg beter dan zijn voorganger, de QuietComfort 25.

Het eerste wat opvalt, of eigenlijk niet opvalt, is de vormgeving. Die is namelijk nagenoeg gelijk gebleven. De QuietComfort 35 bestaat uit dezelfde materialen en gracieuze rondingen als de QC 25. Bose zal wel gedacht hebben: wat goed is, moet goed blijven.

Onder de motorkap hebben de geluidstechnici wel driftig gesleuteld. De Bose QuietComfort 35 is voorzien van de nieuwe versie Bluetooth 4.1 voor draadloze verbinding met een smartphone, tablet of pc. Dankzij NFC is de QC 35 helemaal klaar voor nieuwe media. Stream muziek via Spotify, YouTube of één van de duizenden internetradiozenders. Met de feature multi-point is het mogelijk om met drie Bluetooth-compatibele apparaten een actieve verbinding te maken met de QC 35.

Bose-QuietComfort-35-1

Grote klapper is de sterk verbeterde Noise Cancelling-technologie. De al goede techniek van de QC 25 is nog eens kritisch tegen het licht gehouden en verbeterd waar mogelijk. Onze experts waren onder de indruk van de nieuwe Noise Cancelling: werkelijk geen flintertje geluid breekt nog door de opgetrokken geluidsbarrière. Hinderlijk omgevingsgeluid wordt volledig geëlimineerd, waardoor de luisteraar helemaal opgaat in de muziek. En dat is precies de bedoeling van de QC 35: afzonderen van de omgeving en opgaan in de muziek.

De verbeterde DSP (Digital Sound Processing) verricht op de achtergrond beulswerk. Binnenkomende digitale signalen worden uiterst nauwkeurig bewerkt en opgewaardeerd. Het resultaat: een diepe maar nooit overheersende bas en flonkerende hoge tonen. Intense luistersessies, daar draait het om. Met de sterke accu, die 20 uur speeltijd garandeert, hoeft u niet snel bang te zijn dat het geluid stopt.

Het moet gezegd: de Bose QC 25 was uniek in zijn klasse, maar de Bose QC 35 neigt naar perfectie.  • Delen:

Reacties

  1. Nijmeijer
    07 juni, 2016 om 10:17

    Kun je met de qc35 ook televisiegeluid beluisteren?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.