Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Games voor Apple TV kunnen gamecontroller vereisen

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2016, 10:47 CategorieGaming

Apple heeft de richtlijnen voor Apple TV aangepast, waardoor ontwikkelaars nu een normale gamecontroller kunnen vereisen voor het spelen van hun games. Voorheen was het zo dat developers spellen moesten optimaliseren voor de Siri Remote.

Apple TV en de gamecontrollers

Toen de nieuwe Apple TV werd gelanceerd vorig jaar, was er één vreemde regel met betrekking tot de games: ontwikkelaars moesten ervoor zorgen dat alle spellen waren geoptimaliseerd voor de Siri Remote, aangezien die wordt meegeleverd met het systeem. Zodoende hoefden de consumenten geen aparte gamecontroller te kopen voor het spelen van games, wat natuurlijk een mooie gedachte is. Maar voor developers was het afzien. Sommige games kregen een vreemde control scheme, terwijl andere spellen niet eens uitgebracht werden.

Maar dat gaat nu allemaal veranderen. Apple heeft namelijk de richtlijnen voor de Apple TV van een update voorzien. In die richtlijnen staat beschreven dat ontwikkelaars nu wel mogen vereisen dat games met een controller werken, maar dan uiteraard wel eentje die door het MFi-programma is gegaan. En dat is goed nieuws. Je moet wellicht nu investeren in een Bluetooth-controller voor de mediaspeler, maar dat betekent wel dat je de games kunt spelen zoals ze bedoeld zijn en mogelijk de keuze krijgt uit veel meer spellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.