Deze bluetooth-speaker van Bose knutsel je zelf in elkaar

29 juni 2016 1 Minuut 3 Reacties
bose-bosebuild-speaker-cube

Bose heeft de BOSEbuild Speaker Cube aangekondigd. Dit is een doe-het-zelf-kit voor de mensen die graag zelf een bluetooth-speaker in elkaar zetten. Met dit product wil de fabrikant kinderen enthousiasmeren over wetenschap, technologie, apparaatontwikkeling en wiskunde.

Zo maak je je eigen bluetooth-speaker van Bose

De kans is groot dat je een bluetooth-speaker in huis hebt staan, maar weet je ook hoe de fabrikant die heeft gemaakt? Binnenkort misschien wel, wanneer je je waagt aan de BOSEbuild Speaker Cube, een doe-het-zelf-kit van Bose waarmee je dus je eigen bluetooth-speaker in elkaar zet. De Speaker Cube is onderdeel van het programma waarmee de fabrikant kinderen wil enthousiasmeren over wetenschap, technologie, apparaatontwikkeling en wiskunde. Het enige dat je nodig hebt, is een schaar en wat tape.

In de kit vind je namelijk alle onderdelen voor de speaker: het controlepaneel, een magnet, een spiraaltje, het omhulsel, de speaker en aanpasbare covers. Het controlepaneel is overigens al helemaal klaar, wat nog wel eens een gemiste kans kan zijn. Met dat onderdeel hadden kinderen wellicht ook kennis kunnen maken met een stroomketen. Wanneer de speaker eenmaal in elkaar is gezet, dan kun je hem gebruiken in combinatie met elk afspeelapparaat dat beschikt over bluetooth 3.0. De kit kost omgerekend ongeveer 135 euro.

Maar, zo geeft Bose aan, je mag de kwaliteit verwachten die je altijd op zijn producten tegenkomt. Daarnaast verschijnt er ook een iOS-app waarmee je de led-lampjes in de speakers kunt aanpassen. Deze app is niet beschikbaar op Android, om onbekende redenen.

Reacties (3)