Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bluesound ondersteunt MQA-muziek

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2016, 10:05 CategorieSoftware

Bluesound is een multiroom audiosysteem met de focus op hoge resolutie audio en die focus wordt deze week verder uitgebreid. Middels een firmware-update worden de Bluesound-speakers namelijk voorzien van ondersteuning voor MQA-muziek.

MQA (Master Quality Authenticated) is een nog relatief onbekend audioformaat waarmee muziek in studiokwaliteit te horen is. Het is dus geen verrassing dat Bluesound een van de eerste spelers is die met het formaat aan de slag gaat.

Alle draadloze multiroom-oplossingen van Bluesound krijgen ondersteuning voor MQA middels een software-update die gisteren is uitgebracht. BluOS 2.2 is gratis te downloaden voor alle gebruikers maar in eerste instantie werkt de MQA-integratie alleen via de app voor Android-gebruikers. Het bedrijf geeft echter aan dat iOS-gebruikers ook snel met MQA aan de slag kunnen.

Naast ondersteuning voor MQA brengt BluOS 2.2 CALM Radio naar de Bluesound-speakers. Met deze dienst krijg je toegang tot meer dan 160 internetradiostations die in hoge kwaliteit en zonder reclame te beluisteren zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.