Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BitTorrent Now: een nieuwe video- en muziekstreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2016, 17:56 CategorieStreamingdiensten

BitTorrent heeft een nieuwe video- en muziekstreamingdienst gelanceerd. Op de dienst vind je voornamelijk content van artiesten die je wellicht niet kent. Je kunt de applicatie nu al uitproberen op een Android-apparaat; later verschijnt de app ook voor iOS en Apple TV.

Download nu BitTorrent Now voor Android

BitTorrent komt naar smartphones, tablets en de tv – maar niet op de manier waarop je wellicht zou denken. Het bedrijf lanceert namelijk BitTorrent Now, een muziek- en videostreamingdienst, vol met content van artiesten waar je wellicht nog niet eerder van gehoord hebt. De content die je op de dienst vindt, wordt door de contentmaker zelf geüpload. Sommige content is gratis, terwijl je voor iets anders weer moet betalen. Ook kan het zijn dat je tijdens het luisteren of kijken een advertentie tegenkomt – dit bepaalt de maker van de content.

Naast muziek en video, wil BitTorrent ook binnen vr-content gaan leveren. Het team achter de nieuwe dienst werkt al jaren aan het Bundle-formaat, waar grote en kleine artiesten hun content op kunnen achterlaten – de content die je dus tegenkomt op BitTorrent Now. Tot op heden hebben dertigduizend artiesten het platform gebruikt. Tot op heden zijn er al 200 miljoen downloads geweest op het platform – BitTorrent spreekt dan al van een succes. Met dit project wil het bedrijf overigens creativiteit als geheel stimuleren en stroomlijnen.

Nu is het nog maar de vraag of meer contentmakers en de mensen die naar de muziek luisteren of video’s kijken BitTorrent Now weten te vinden. Want waarom zouden al die mensen niet gewoon naar SoundCloud, YouTube of Vimeo gaan? Ja, die platformen worden stevig beheerd en hebben zo hun grenzen, maar de mensen zitten er al wel op. Overigens wordt er geen gebruikgemaakt van torrents; het streamen gebeurt op een legale wijze. De app kun je nu al downloaden voor Android, terwijl een iOS- en Apple TV-versie wat later wordt gelanceerd.

  • BitTorrent Now
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.